Annonce
Sydfyn

Eftersøgt med helikopter: Nu er kajaktyv dømt

En redningshelikopter fra Forsvarets Operationscenter blev den 31. juli 2019 sendt af sted fra Flyvestation Skrydstrup for at deltage i eftersøgningen af en beruset mand, der havde stjålet en kajak ved Christiansminde. Foto: Ole Grube
33-årig svendborgenser fik fire måneders fængsel for at stikke til havs i en stjålet kajak og køre rundt i byens gader i en stjålet traktor.

Svendborg: En 33-årig mand satte i sommer en redningshelikopter fra Forsvarets Operationscenter på, hvad der kunne have været en overflødig opgave.

Det skete, da han om aftenen den 31. juli i en brandert stjal en kajak ved Hotel Christiansminde og sejlede ud i Svendborg Sund.

Vidner slog alarm, men det lykkedes ham dog at redde sig selv i land på den anden side af sundet ved Vindebyøre. Her blev han anholdt og sigtet for brugstyveri af kajakken.

Den 33-årige, der bare to uger forinden var kommet på fri fod efter en ni måneder lang afsoning, fortsatte dog sin kriminalitet, og ugen efter blev han anholdt igen.

Det skete om aftenen den 5. august, hvor udbyttet ved et indbrud i en hal på Slotsvængevej gav endnu en turoplevelse.

Efter forgæves at have gennemrodet forskellige biler i hallen for noget at stjæle, stjal den 33-årige nemlig en traktor tilhørende Svendborg Andelsboligforening. Den fik han startet og kørte ud i gaderne. Senere efterlod han den på Tvedvej.

Politiet tog ham på fersk gerning, da han en times tid senere forsøgte at bryde ind i et hus på Tværvej.

I et efterfølgende grundlovsforhør blev han dog løsladt, men da Østre Landsret underkendte byrettens afgørelse, blev han dagen efter alligevel ført bag tremmer.

Og her sidder den 33-årige stadig.

Han er nu i færd med at afsone de fire måneders fængsel, som Retten i Svendborg senere vurderede lovovertrædelserne til.

Den 33-årige er tidligere straffet for tyveri flere gange. Han blev dog i den seneste sag frifundet for en tiltale om indbrudsforsøg på Svendborg Erhvervsskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce