Annonce
Odense

Efterlyst i månedsvis meldte sig selv: Fjerde mand for vold mod pædagog fængslet

Voldsorgiet mod den 26-årige pædagog fandt sted i sommer i Fyrreparken i Vollsmose. Først fik han et knytnæveslag i ansigtet efterfulgt af slag og spark, så han væltede omkuld. Mens han lå på jorden, mærkede han et alvorligt stik i låret fra en kniv samtidig med, at slag og spark fortsatte med at ramme ham. Arkivfoto: Michael Bager
21-årig mand blev mandag varetægtsfængslet, og er dermed den fjerde, som sidder i arresten i sag om vold af særlig farlig karakter mod pædagog. I alt er fem tiltalt i sagen, som kommer for retten om ni måneder.

Odense: En fjerde mand er nu blevet varetægtsfængslet i en sag om vold af særlig farlig og brutal karakter begået i juli i en hævnaktion mod en 26-årig pædagog på en parkeringsplads i Fyrreparken i Odenseforstaden Vollsmose.

Fjerdemanden - en 21-årig mand - har siden september holdt sig skjult for myndighederne og været efterlyst, men valgte selv søndag at melde sig til politiet. Manden blev anholdt, og mandag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense, hvor han nægtede sig skyldig og i øvrigt heller ikke ville udtale sig.

Som de øvrige i sagen er han tiltalt for grov vold ved den 19. juli 2020 ved 21-tiden at have slået, sparket og stukket med en kniv eller lignende genstand i brystet og låret på en 26-årig pædagog. Han blev efterfølgende kørt til Odense Universitetshospital af en ven, og indlagt med alvorlige skader. Dagen efter blev han dog meldt uden for livsfare.

Annonce

Datter så overfald

Overfaldet fandt sted, mens pædagogens fireårige datter sad på bagsædet og overværede knivstikkeriet på sin far. Baggrunden for hævnaktionen skete, fordi pædagogen, der ikke bor i Vollsmose, skulle vidne mod en 17-årig mand i en retssag efter en kontrovers på et midtfynsk bosted, hvor den 26-årige var ansat.

Kort efter overfaldet blev først den 17-årige varetægtsfængslet, og i slutningen af august fulgte varetægtsfængslinger af en 21-årig mand og en 22-årig mand, som ifølge politi og anklagemyndighed var med til det voldsomme overfald.

I første omgang blev der rejst sigtelse for drabsforsøg, men siden er der rejst tiltale - ikke for drabsforsøg, men for vold af særlig farlig karakter.

Ifølge anklager Daniel Dokkedahl har man nu fat i de personer, man mener stod bag overfaldet, men nogen retslig afgørelse i sagen har meget lange udsigter.

Sagen er blevet berammet ved Retten i Odense til at køre over otte retsdage i august og september 2021. Ifølge anklageren skyldes de ni måneders ventetid, at det har været en svær opgave at få afstemmet kalenderdatoer mellem fem forsvarsadvokater, tre dommere og dertil nævninge.

Annonce

Nævningesag

At der er lagt op til en nævningesag fortæller også, at anklagemyndigheden går efter en mangeårig fængselsstraf til de tiltalte.

- Når vi allerede har planlagt med en nævningesag er det, fordi vi lægger op til mere end fire års fængsel, siger Daniel Dokkedahl.

Ifølge ham er der en række skærpende omstændigheder, når det kommer til afstraffelsen af den 26-årige pædagog.

- Der er tale om et meget groft overfald med knivstik begået mod en person fra en beskyttet persongruppe, dvs. en offentligt ansat person, og dertil mod et vidne, som han også er, siger Daniel Dokkedahl.

Annonce

Straf kan fordobles

Overfaldet fandt også sted i en såkaldt strafskærpelseszone som følge af en eskalerende konflikt mellem to rivaliserende bandegrupperinger fra henholdsvis Vollsmose og Korsløkke. Tre uger inden overfaldet på pædagogen var en 31-årig mand skudt og dræbt i Egeparken, og politiet havde derfor iværksat både visitationszone og strafskærpelseszone i området.

- Det er ret interessant juridisk. Jeg har ikke fundet juridisk praksis på tryk om, hvor strafskærpelsesbestemmelserne er brugt i mere alvorlige sager som denne. Det er mig bekendt første gang, vi er oppe i den tungere ende af sager, hvor der kan blive tale om at fordoble straffen, siger Daniel Dokkedahl.

Ud fra de skærpende omstændigheder kan straffen derfor komme over fire år, og det er baggrunden for, at anklagemyndigheden vil køre sagen med nævninge.

En femte person er også tiltalt for overfaldet, men han er på fri fod, indtil retssagen begynder i 2021.

Overfaldet har ingen relation til bandemiljøet.Der er tale om et meget groft overfald med knivstik begået mod en person fra en beskyttet persongruppe, dvs. en offentligt ansat person, og dertil mod et vidne.

Daniel Dokkedahl, anklager, Anklagemyndigheden ved Fyns Politi.
Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Debat

Hjælp: 5 medarbejdere til 54 børn - åbent brev til børne- og undervisningsministeren

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Assens

Terrassedør brudt op på landevej: Spisestuen fik rømmet dens stole

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Assens

Afspærringsmateriel og skilte ligger klar: Freddy og hans folk er klar til at spærre af, hvis vandet kommer

Annonce