Annonce
Fyn

Efterlyst dusør-bil fundet: Påvirket Tyv kørte ind i andre bilister

En 27-årig mand fra Nordfyn blev onsdag anholdt for at have stjålet en efterlyst Volkswagen Touran. Bilens ejer har tidligere på ugen udlovet en dusør gennem avisen og i Facebook-opslag. Nu får han bilen tilbage, men formentligt med adskillige buler og ridser efter to påkørsler i Otterup. Arkivfoto: Palle Herløv
En Volkswagen Touran, som tidligere på ugen blev efterlyst på Nordfyn og ejeren udlovede en dusør på 50.000 kroner, er fundet. Tyven var en 27-årig spiritus- og narkopåvirket mand fra lokalområdet.

En mørkegrå Volkswagen Touran, som siden i mandags har været efterlyst efter at være blevet stjålet fra en privat ejendom i Agernæs, er blevet fundet med en stærkt påvirket gerningsmand bag rattet.

Bilens ejer Uffe Blessing Christensen efterlyste tidligere på ugen sin VW Touran gennem blandt andet avisen og i et Facebook-opslag, og udlovede en dusør på 50.000 kroner, fordi han er stærkt afhængig af køretøjet. Størrelsen på bilen gør nemlig, at han har plads til sin kørestol.

Onsdag eftermiddag lykkedes det så politiet at finde bilen, efter at gerningsmanden - en 27-årig dansk mand fra lokalområdet på Nordfyn - på mange måder gjorde opmærksom på sig selv.

- Vi fik en anmeldelse fra en borger om, at bilen var kørt ind i først én bilist, og dernæst en anden bilist, fortæller vagtchef Ehm Christensen, Fyns Politi.

Det første uheld skete onsdag klokken 16.52 på Skolegade i Otterup, og det fik politiet til at sende en patrulje af sted. Det andet uheld skete kort efter, hvor den 27-årige mand også påkørte en bil. Bilen har fået en del materielle skader.

Det viste sig, at manden var påvirket af nær sagt både det ene og det andet, dvs. både af spiritus og af euforiserende stoffer, og er derfor sigtet for overtrædelse af henholdsvis færdselslovens paragraf 53 og paragraf 54.

- Vi har også sigtet ham for en lang række andre færdselslovsovertrædelser, fortæller vagtchefen.

Blandt andet havde manden ikke noget kørekort, fordi han har fået en frakendelse af det for lignende episoder tidligere.

Han blev taget med på politistationen i Odense, hvor han onsdag aften blev afhørt og senere løsladt, fordi der ikke efter en vurdering var nok til at fremstille ham i grundlovsforhør. Han kan dog senere forvente et retsligt efterspil for både tyveriet af bilen og de mange overtrædelser af færdselsloven.

Ud over tyveriet af sin bil fik Uffe Blessing Christensen ved indbruddet også stjålet et par computere, nogle bilnøgler til forskellige biler og ikke mindst en stor og kostbar guldarmkæde, som tilhører hans veninde.

Den 27-årige gerningsmand erkender nogle af overtrædelserne, og nægter andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce