Annonce
Nyborg

Efterlysning: Vil du ro Valdemar Sejr ind til Danehofmarked?

Årets Danehofmarked bliver i år uden ridderturneringen. Til gengæld årets gæster se frem til Valdemar Sejrs ankomst i langbåde. Foto: Arkiv
Årets tema på dette års Danehofmarked bliver Valdemar Sejrs hjemkomst med Dannebrog. Derfor søger Østfyns Museer frivillige, som vil ro de legendariske langbåde.

NYBORG: Kongen vender tilbage.

Analogien virker passende, da dette års Danehofmarked står i Valdemar Sejrs tegn, hvor kongen vil komme sejlende i langbåde ind til havnefronten i Nyborg.

Østfyns Museer har således valgt at markere 800-året for Slaget ved Lyndanisse, hvor Dannebrog efter sagnet faldt ned fra himlen og ned til Valdemar Sejr, der ifølge flere kilder har opholdt sig i Nyborg.

Ifølge museumsinspektør Mette L. Thøgersen passer fejringen af Valdemar Sejr perfekt ind, da dette års Danehofmarked har måtte flytte fra den traditionelle lokation på torvet.

- Brugen af havnen var oplagt, da sagnet om Valdemar Sejr fortæller, at han kom sejlende hjem med Dannebrog fra Estland i de kendte langbåde, fortæller Mette L. Thøgersen.

Østfyns Museer mangler dog frivillige med god kraft i armene, som vil være med til at ro Valdemar Sejr i land i de legendariske langbåde.

- Vi søger en håndfuld frivillige, som skal sejle Valdemar Sejr i land. Det bliver en unik oplevelse, hvor de frivillige vil få syet kapper til lejligheden.

Annonce

Vil binde byen sammen

Dette års Danehofmarked vil i denne omgang være mere geografisk spredt end tidligere. Alligevel lover Mette L. Thøgersen, at de besøgende vil opleve et sammenhængene marked.

- Vi har selvfølgelig tænkt meget i, at vi skal binde havnen og området omkring slottet sammen. Dét gør vi blandet andet ved at sætte boder op langs Korsgade, så vi får en naturlig sammenbinding af vores aktiviteter. Nogle af disse aktiviteter mangler vi også frivillige til. Så hvis nogle har mod på enten royale spil, skatteopkrævning eller bare praktiske opgaver, så hører vi gerne fra dem, fortæller museumsinspektøren.

Hvis man er interesseret i enten at hjælpe Valdemar Sejr i land eller nogle af de andre opgaver, så kan man kontakte Østfyns Museer via deres hjemmeside.

Danehofmarkedet vil blive afholdt 6-7 juli.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce