Annonce
Nordfyn

Efterlysning: Schæferhvalp har været forsvundet i over en uge - stak af fra sin nye ejer den første nat

Schæferhvalpen er chippet, så hvis den bliver indbragt til en dyrlæge, vil de kunne se, hvem den tilhører. Foto: Maria Nielsen
Mand fra Skovby efterlyser sin fire måneder gamle schæferhvalp, som han kun nåede at have én enkelt dag. Hundehvalpen har været forsvundet i over en uge, og ingen har set spor af den siden.

Skovby: En fire måneder gammel schæferhvalp er forsvundet fra Ømosevænget i Skovby natten mellem den 26. og 27. august. Og nu efterlyser ejeren hjælp til at finde den hvalp, som han kun nåede at have hos sig en enkelt dag. Den 26. august var han nemlig kørt hele turen til Thisted i Nordvestjylland for at hente hundehvalpen hos en avler deroppe.

Men hvalpen formåede allerede første nat i sit nye fynske hjem at åbne en bryggersdør, og Maria Nielsen, der hjælper ejeren med at efterlyse den, frygter for, hvad der kan være sket.

- Den kender jo intet til området og er fuldstændig på bar bund. Den tidligere ejer beskriver hende som lidt sky og som en hund, der godt kan forputte sig over for fremmede. Så hun er jo heller ikke en hund, der bare lige løber op til nogen og siger "Hej, jeg er blevet væk, hjælp mig".

Annonce

Vil ikke oplyse navn

Maria Nielsen fortæller, at schæferhvalpen har halsbånd på, og at hvalpen kan komme til at sidde fast i halsbåndet i en skov eller et krat. Hvalpen kan også ligge i skure, lader, haller og gemme sig under ting. Derfor beder Maria Nielsen om, at man hjælper med at lede efter hvalpen, som hun dog ikke vil oplyse navnet på.

- Hvis folk går ud og leder efter hende og kalder på hendes navn, så har vi rigtigt dårlige erfaringer med, at så stopper hundene simpelthen med at lytte. Så selv hvis den tidligere ejer kommer ned og kalder på hende ved navn, vil den ikke reagere.

Maria Nielsen har flere års frivillig erfaring med at hjælpe til i forbindelse med efterlysning af hunde.

Hvis man ser hundehvalpen, må man gerne tage kontakt til Maria Nielsen på telefon 81 71 16 39.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce