Annonce
Nyborg

Efterlysning: Nyborg Slot søger frivillige til Danehof 2020

Fra Danehof i Nyborg i 2017. Foto: Emil Andresen
Drømmer du om at være skatteopkræver, danse eller gå i optog i middelaldertøj, så har du chancen for at blive en del af Danehof 2020. Slottet søger frivillige.

Nyborg: Vil du være med til at hoppe baglæns i historien og blive en del af Nyborg som levende middelalderby, så er det nu, du skal holde dig til.

Nyborg Slot søger frivillige til Danehof 2020 - både rutinerede, som har været med før, og nye.

Danehof afholdes den første weekend i juli og er en nutidig levendegørelse af, hvordan kongen og hans mænd i middelalderen mødtes i kongebyen Nyborg, når vigtige sager skulle drøftes. Hvert år vælges et særligt tema, som i år er ”Christian 2. og korstoget til Grønland”.

I år begynder Danehof allerede fredag eftermiddag. Og det forlyder, at kongen ankommer i sit store krigsskib.

- En stor middelalderfestival som Danehof er helt afhængig af, at den bakkes op af frivillige, der både kan være med til at gøre byen levende, men som også kan tage del i en lang række praktiske arbejdsopgaver, skriver museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Mange opgaver

Der er mange opgaver til de frivillige. Blandt andet skal der bruges frivillige til at deltage i optoget, være skatteopkræver, deltage i gadespil, lave praktiske opgaver, danse med i danehofdansen og en masse andet.

Alt det kan man høre meget mere om, når Nyborg Slot 20. februar klokken 19 afholder informationsaften om Danehof.

På mødet, som finder sted i Tinghuset, Stendamsgade 9, vil museets inspektører introducere årets tema om "Christian 2. og korstoget til Grønland" – og fortælle om historien bag.

Herefter vil de mere konkrete opgaver blive introduceret.

Der vil også blive informeret om, hvordan det er at være frivillig, og hvordan samarbejdet med andre frivillige og museets personale foregår.

På mødet vil der være forfriskninger i form af vand, kaffe og te, og tilmelding er ikke nødvendig. Er man forhindret i at deltage i mødet, er man velkommen til at sende en mail til museet på danehofmarkedet@ostfynsmuseer.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce