Annonce
Nyborg

Efterlysning: Nyborg Slot søger frivillige til Danehof 2020

Fra Danehof i Nyborg i 2017. Foto: Emil Andresen
Drømmer du om at være skatteopkræver, danse eller gå i optog i middelaldertøj, så har du chancen for at blive en del af Danehof 2020. Slottet søger frivillige.

Nyborg: Vil du være med til at hoppe baglæns i historien og blive en del af Nyborg som levende middelalderby, så er det nu, du skal holde dig til.

Nyborg Slot søger frivillige til Danehof 2020 - både rutinerede, som har været med før, og nye.

Danehof afholdes den første weekend i juli og er en nutidig levendegørelse af, hvordan kongen og hans mænd i middelalderen mødtes i kongebyen Nyborg, når vigtige sager skulle drøftes. Hvert år vælges et særligt tema, som i år er ”Christian 2. og korstoget til Grønland”.

I år begynder Danehof allerede fredag eftermiddag. Og det forlyder, at kongen ankommer i sit store krigsskib.

- En stor middelalderfestival som Danehof er helt afhængig af, at den bakkes op af frivillige, der både kan være med til at gøre byen levende, men som også kan tage del i en lang række praktiske arbejdsopgaver, skriver museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Mange opgaver

Der er mange opgaver til de frivillige. Blandt andet skal der bruges frivillige til at deltage i optoget, være skatteopkræver, deltage i gadespil, lave praktiske opgaver, danse med i danehofdansen og en masse andet.

Alt det kan man høre meget mere om, når Nyborg Slot 20. februar klokken 19 afholder informationsaften om Danehof.

På mødet, som finder sted i Tinghuset, Stendamsgade 9, vil museets inspektører introducere årets tema om "Christian 2. og korstoget til Grønland" – og fortælle om historien bag.

Herefter vil de mere konkrete opgaver blive introduceret.

Der vil også blive informeret om, hvordan det er at være frivillig, og hvordan samarbejdet med andre frivillige og museets personale foregår.

På mødet vil der være forfriskninger i form af vand, kaffe og te, og tilmelding er ikke nødvendig. Er man forhindret i at deltage i mødet, er man velkommen til at sende en mail til museet på danehofmarkedet@ostfynsmuseer.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce