Annonce
Nyborg

Efterlysning: Familiefar blev kørt ned bagfra på parkeringsplads

Sådan ser bilen ud, der ramte manden bag fra. Han så den aldrig komme, før det var for sent.
En lokal beboer har været sygemeldt gennem en længere periode efter dramatisk optrin ved den lokale Netto i Ullerslev sidste sommer. Politiet leder stadig efter gerningsmændene og beder nu om hjælp til at opklare forbrydelsen.

Ullerslev: Den 11. august ved 21.30 tiden blev en mand fra Ullerslev brutalt kørt ned bagfra på parkeringspladsen ved Netto i Ullerslev.

Politiet betragter sagen som grov vold, og manden har da også efterfølgende været gennem en længere sygemelding på grund af skader på ben og ryg, fortæller Michael Stie fra Fyns Politi.

Selv om der er gået cirka otte måneder siden den dramatiske hændelse, har politiet fortsat ikke fundet frem til gerningsmændene. Derfor beder man nu offentligheden om hjælp.

Annonce

Det lykkedes ellers manden at tage et billede af bilen, en sølvgrå VW Touran, samt af bilens nummerplade. Men ifølge Michael Stie er der tale om en polsk indregistreret bil, og meget tyder på, at den er forsvundet ud af landet kort tid efter episoden. Og med den også de to gerningsmænd.

- Vi har en formodning om, at der er tale om polske arbejdere, der har boet i området gennem et stykke tid. Derfor er vi interesserede i at høre fra nogen, der har set bilen stå ved en adresse i nærheden af Ullerslev i perioden op til hændelsen, fortæller han.

Påkørslen var kulminationen på et lidt længere forløb, der startede med, at de to mænd polske mænd råbte ukvemsord efter en teenagepige, der bor i nærheden af Netto.

Hun gik hjem og fortalte, hvad der var sket, og faderen samt yderligere en person besluttede sig for at opsøge de to mænd.

Der var gevinst på p-pladsen foran Netto, og det udviklede sig til et mindre skænderi. Herefter gik familiefaderen hjem til sig igen, men der gik ikke lang tid, før de polske mænd pludselig troppede op på hans bopæl.

- Så sker der det, at faderen selvfølgelig kommer ud igen, og de råber lidt frem og tilbage. Det udvikler sig ikke til egentlig håndgemæng, men efterfølgende kører de to polske meget voldsomt frem og tilbage på vejen foran Netto. På et tidspunkt løber faderen tilbage til parkeringsarealet ved forretningen. På overvågningsbillederne kan vi se, at den polske bil kort tid efter kommer kørende med høj fart ind på pladsen og rammer ham bagfra, siger Michael Stie.

Som led i efterforskningen vil Fyns Politi forsøge at finde frem til ejeren af bilen med registreringsnummer RST11093, som efterfølgende vil blive afhørt i sagen af polsk politi.

- Derudover har vi allerede afhørt vidner til selve episoden, ligesom der som nævnt er billeder fra videoovervågningen, som vi kan bruge. Men vi kan ikke se, hvem der sidder i bilen, og vi er altså interesseret i at høre fra borgere, der har set bilen parkeret i lokalområdet for på den måde at kunne finde frem til gerningsmændene, forklarer han.

Tilbage står spørgsmålet, hvorfor politiet ikke for længe siden har udsendt en efterlysning.

Og det burde man måske også have gjort, erkender Michael Stie.

- I første omgang håbede man på, at man fangede bilen i vores egen overvågning, men det er altså ikke sket. Og det er på den baggrund, at vi har en formodning om, at bilen har forladt landet umiddelbart efter, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Rasmus har altid smerter - medicinsk cannabis giver ham et liv: - Jeg troede ikke for fem flade ører på det - jeg bad lægen rende og hoppe

Annonce