Annonce
Odense

Efterlysning: Den Fynske Landsby mangler minder

Et eksempel på, hvordan et minderigt foto kan se ud. Fra en aftentur i landsbyen. Privatfoto
Næste år fylder Den Fynske Landsby 75 år. Til brug for en jubilæums-udstilling vil landsbyen indsamle gæsternes minder fra tidligere besøg.
Annonce

Fruens Bøge: Det er nok de færreste, der kan huske åbningen i 1946, men mindre kan også gøre det. Den Fynske Landsby har næste år 75-års-jubilæum, og det skal fejres på flere måder. Blandt andet med en udstilling, og i den forbindelse kan I, kære læsere, hjælpe.

Udstillingen skal nemlig vise, hvordan publikum har oplevet landsbyen gennem de 75 år.


Hvis ikke der år efter år kom så mange glade gæster på museet, ville der ikke være meget grund til at holde vores fynske frilandsmuseum åbent.


Odense Bys Museer, der driver Den Fynske Landsby, formulerer det således:

"Den Fynske Landsby er jo ikke bare vores landsby – den er også jeres landsby. Hvis ikke der år efter år kom så mange glade gæster på museet, ville der ikke være meget grund til at holde vores fynske frilandsmuseum åbent. Derfor vil vi gerne udarbejde en udstilling, der viser, hvordan vores gæster har oplevet Den Fynske Landsby gennem de sidste 75 år."

Annonce

Fotos og souvenirs

Det, som Den Fynske Landsby efterlyser, er særligt tre ting: Fotografier, souvenirs og minder.

Det vil sige fotografier taget under besøg i landsbyen. Souvenirs købt i Den Fynske Landsbys museumsbutik. Og små film på max. et minuts længde, hvor folk fortæller historier om særligt mindeværdige besøg i landsbyen.

Et eksempel på et minde af ældre dato: Et postkort fra et kongeligt besøg.

Hvad billeder angår kan man, hvis de er digitale, sende dem til dfl75@odense.dk - sammen med navn, mailadresse, cirka-årstal på, hvornår billedet er taget, samt også gerne en lille tilhørende fortælling.

Hvis der er tale om papir-billeder, bliver der en afleveringsdag, hvor billederne kan scannes ind. Det bliver torsdag d. 28. januar kl. 11-17 i Den Fynske Landsby.

Samme dag er man klar til at tage imod gamle souvenirs og genstande, hvor der bliver lavet aftaler om, hvor længe Den Fynske Landsby må låne genstanden.

Hvad de små film angår, skal de også sendes til dfl75@odense.dk - brug eventuelt wetransfer, hvis filmen fylder for meget på en almindelig mail.

En model af Sortebro Kro er et eksempel på en af de souvenirs, der kunne købes i museumsbutikken. Lignende ting modtager Den Fynske Landsby gerne. Foto: Odense Bys Museer

De glade givere eller udlånere skal være opmærksomme på, at billeder, film og genstande kan blive brugt i jubilæumsudstillingen og muligvis også i markedsføringsøjemed. Ligesom man selvfølgelig kan være ude for, at man har afleveret noget, som ikke kommer med i udstillingen.

Annonce

Temaer

For at give en idé om, hvilken type billeder Den Fynske Landsby efterlyser, er der en række temaer listet op, som de kan passe ind under:

- Familien på tur

- Dyr i Den Fynske Landsby

- En særlig anledning

- Frokost i det grønne

- Da jeg lærte noget nyt

- Med børn i Landsbyen

- De gamle bygninger

- Aktiviteter og prøv selv

- Fest og farver

Men det er selvfølgelig også tilladt at indsende billeder og minder, der ikke lige umiddelbart passer ind under disse temaer.

Planen er, at udstillingen er klar, når Den Fynske Landsby åbner den nye sæson. Det sker 1. april, som i øvrigt er identisk med skærtorsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce