Annonce
Odense

Efterlysning afblæst: Cyklist fra uheld har meldt sig

Arkivfoto: Michael Bager

Den cyklist, der har været efterlyst af politiet, siden han var impliceret i et trafikuheld tirsdag, er blevet fundet.

Politiet har i to dage efterlyst en cyklist, der tirsdag blev ramt af en bil i krydset Munkerisvej og Kallerupvej i Odense.

Cyklisten blev ramt af en personbil, og der opstod efterfølgende en kort diskussion mellem de to parter, hvorefter cyklisten kørte fra stedet. Det fik politiet til at efterlyse ham, da de gerne ville høre hans version af uheldet. I dag, torsdag, har cyklisten meldt sig selv.

Vagtchef Lars Fredensborg fortæller, at der er tale om en 23-årig mand fra Odense.

- Der bliver nu taget hans kontaktoplysninger, og så bliver han kontaktet af vores sagsbehandler i den nærmeste fremtid, fortæller vagtchefen.

Han kan dog ikke fortælle, hvorfor han kørte fra stedet, eller hvad hans version af, hvad der skete ved ulykken, er, da de endnu ikke har afhørt den 23-årige cyklist.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce