Annonce
Fyn

Efterlysning af 14-årig pige deles flittigt på Facebook: Har du set Nicoline?

En 14-årig fynsk pige efterlyses af politiet, fordi de sociale myndigheder gerne vil have fat i hende. Mere end 6.000 har delt efterlysningen fra organisationen Missing People på Facebook. Foto: Michael Bager
Et Facebook-opslag fra organisationen Missing People med en efterlysning af en 14-årig fynbo deles i stor stil på det sociale medie. Pigens mor er bekymret for sin datter, der sidst er set i Odense. Både politi og sociale myndigheder vil nu gerne have fat i pigen.

Opdatering onsdag kl. 11.30: Den 14-årige pige, der forsvandt søndag aften, er nu fundet i god behold. Læs mere her.

"Haster - haster. Efterlysning."

Sådan begynder et Facebook-opslag fra organisationen Missing People, der efterlyser en 14-årig fynsk pige ved navn Nicoline, som formodes at kunne opholde sig i Odense, Bogense eller Svendborg.

I Facebook-opslaget står der, at pigen har været forsvundet siden søndag, og at hun sidst er set i Odense mandag omkring klokken seks om morgenen.

Fyns Politi oplyste tidligere tirsdag, at man havde været i kontakt med den forsvundne pige mandag, og at sagen nu var overdraget til de sociale myndigheder. Men hun er stadig efterlyst, fastholder både Missing People og moren til den 14-årige.

Facebook-opslaget blev først lavet, efter den 14-årige blev meldt savnet hos Missing People om eftermiddagen mandag, oplyser foreningens formand Vivian Winther Eriksen. Hun fortæller, at Nicoline fortsat er efterlyst af politiet - herunder også Fyns Politi.

- Vi gør ingenting, uden det er koordineret med både politiet og de pårørende. Vi kunne ikke drømme om at efterlyse en person, som ikke er efterlyst af politiet, siger hun.

Formanden oplyser desuden, at organisationen er i løbende kontakt med politiet.

(artiklen fortsætter under Facebook-opslaget)

Annonce

Om Missing People

Den frivillige forening Missing People blev stiftet i juli 2016 af Vivian Winther Eriksen fra Hobro.

Foreningen hjælper pårørende med eftersøgninger af savnede borgere, men stiller krav om, at de pårørende skal være gået til politiet. Ligeledes går Missing People kun ind i sagen med accept fra politiet.

Ifølge foreningens hjemmeside råder foreningen både over hunde og droner, der kan indgå i eftersøgningerne.

Bekymret mor

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Nicolines mor, der er bekymret for sin datter:

- Nicoline er stadig efterlyst. Hun er ikke fundet, men skal findes snarest. Der er grund til bekymring, for det er en 14-årig pige, der er væk. De sociale myndigheder i Nicolines hjemkommune er bekymrede, og ønsker hende fundet snarest, fortæller moren i en mail. Hun ønsker ikke at stå frem med navn.

Nicoline beskrives som 170 centimeter høj, slank af bygning og med langt, lyst hår. Hun var iklædt sorte leggings, sort hættetrøje og bærer muligvis en spraglet bøllehat. Hun har desuden medbragt en stor, sort sportstaske.

Missing Peoples efterlysning på Facebook er delt over 6000 gange og har fået over 800 kommentarer. Den frivillige organisation følges af over 30.700 personer.

Sociale myndigheder inde over

Hos Fyns Politi bekræfter vagtchef Kenneth Taanquist tirsdag eftermiddag kort før klokken 14, at pigen fortsat er efterlyst. Men politiet har ikke ledt aktivt efter hende, før de sociale myndigheder for kort tid siden gav politiet besked om, at de nu gerne ville have fat på pigen.

- Nu vil vi gerne vide, hvor hun er. Når vi træffer pigen, overdrager vi hende til de sociale myndigheder, og så beslutter de, hvad der er bedst for pigen og hendes familie.

Hidtil har politiet ellers ikke aktivt bedt om hjælp fra borgerne, medmindre pigen viste sig at være i problemer. Hverken politiet eller de sociale myndigheder vurderede, at pigen ikke kunne klare sig selv.

- Vi leder ikke aktivt efter hende. Der er intet, der tyder på, at pigen er væk imod sin vilje, og vi er ikke bekymrede for hendes ve og vel, men vi forstår godt moderens bekymring. Og bliver den 14-årige truffet under kritisable forhold, forventer vi, at borgerne kontakter os – akkurat som hvis det var alle mulige andre unge mennesker, udtalte vagtchefen tidligere tirsdag.

Men det har ændret sig, efter de sociale myndigheder i Svendborg har besluttet, at de vil sættes i forbindelse med den unge pige.

Har du oplysninger om den 14-årige Nicoline, kan du kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce