Annonce
Fyn

Efterlysning af 14-årig pige deles flittigt på Facebook: Har du set Nicoline?

En 14-årig fynsk pige efterlyses af politiet, fordi de sociale myndigheder gerne vil have fat i hende. Mere end 6.000 har delt efterlysningen fra organisationen Missing People på Facebook. Foto: Michael Bager
Et Facebook-opslag fra organisationen Missing People med en efterlysning af en 14-årig fynbo deles i stor stil på det sociale medie. Pigens mor er bekymret for sin datter, der sidst er set i Odense. Både politi og sociale myndigheder vil nu gerne have fat i pigen.

Opdatering onsdag kl. 11.30: Den 14-årige pige, der forsvandt søndag aften, er nu fundet i god behold. Læs mere her.

"Haster - haster. Efterlysning."

Sådan begynder et Facebook-opslag fra organisationen Missing People, der efterlyser en 14-årig fynsk pige ved navn Nicoline, som formodes at kunne opholde sig i Odense, Bogense eller Svendborg.

I Facebook-opslaget står der, at pigen har været forsvundet siden søndag, og at hun sidst er set i Odense mandag omkring klokken seks om morgenen.

Fyns Politi oplyste tidligere tirsdag, at man havde været i kontakt med den forsvundne pige mandag, og at sagen nu var overdraget til de sociale myndigheder. Men hun er stadig efterlyst, fastholder både Missing People og moren til den 14-årige.

Facebook-opslaget blev først lavet, efter den 14-årige blev meldt savnet hos Missing People om eftermiddagen mandag, oplyser foreningens formand Vivian Winther Eriksen. Hun fortæller, at Nicoline fortsat er efterlyst af politiet - herunder også Fyns Politi.

- Vi gør ingenting, uden det er koordineret med både politiet og de pårørende. Vi kunne ikke drømme om at efterlyse en person, som ikke er efterlyst af politiet, siger hun.

Formanden oplyser desuden, at organisationen er i løbende kontakt med politiet.

(artiklen fortsætter under Facebook-opslaget)

Annonce

Om Missing People

Den frivillige forening Missing People blev stiftet i juli 2016 af Vivian Winther Eriksen fra Hobro.

Foreningen hjælper pårørende med eftersøgninger af savnede borgere, men stiller krav om, at de pårørende skal være gået til politiet. Ligeledes går Missing People kun ind i sagen med accept fra politiet.

Ifølge foreningens hjemmeside råder foreningen både over hunde og droner, der kan indgå i eftersøgningerne.

Bekymret mor

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Nicolines mor, der er bekymret for sin datter:

- Nicoline er stadig efterlyst. Hun er ikke fundet, men skal findes snarest. Der er grund til bekymring, for det er en 14-årig pige, der er væk. De sociale myndigheder i Nicolines hjemkommune er bekymrede, og ønsker hende fundet snarest, fortæller moren i en mail. Hun ønsker ikke at stå frem med navn.

Nicoline beskrives som 170 centimeter høj, slank af bygning og med langt, lyst hår. Hun var iklædt sorte leggings, sort hættetrøje og bærer muligvis en spraglet bøllehat. Hun har desuden medbragt en stor, sort sportstaske.

Missing Peoples efterlysning på Facebook er delt over 6000 gange og har fået over 800 kommentarer. Den frivillige organisation følges af over 30.700 personer.

Sociale myndigheder inde over

Hos Fyns Politi bekræfter vagtchef Kenneth Taanquist tirsdag eftermiddag kort før klokken 14, at pigen fortsat er efterlyst. Men politiet har ikke ledt aktivt efter hende, før de sociale myndigheder for kort tid siden gav politiet besked om, at de nu gerne ville have fat på pigen.

- Nu vil vi gerne vide, hvor hun er. Når vi træffer pigen, overdrager vi hende til de sociale myndigheder, og så beslutter de, hvad der er bedst for pigen og hendes familie.

Hidtil har politiet ellers ikke aktivt bedt om hjælp fra borgerne, medmindre pigen viste sig at være i problemer. Hverken politiet eller de sociale myndigheder vurderede, at pigen ikke kunne klare sig selv.

- Vi leder ikke aktivt efter hende. Der er intet, der tyder på, at pigen er væk imod sin vilje, og vi er ikke bekymrede for hendes ve og vel, men vi forstår godt moderens bekymring. Og bliver den 14-årige truffet under kritisable forhold, forventer vi, at borgerne kontakter os – akkurat som hvis det var alle mulige andre unge mennesker, udtalte vagtchefen tidligere tirsdag.

Men det har ændret sig, efter de sociale myndigheder i Svendborg har besluttet, at de vil sættes i forbindelse med den unge pige.

Har du oplysninger om den 14-årige Nicoline, kan du kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Odense

Ekstern analyse giver politikere ondt i maven: - Unge bliver tabt på gulvet

Annonce