Annonce
Nyborg

Fire påsatte brand på få dage: Ny brand i kolonihaveforening

Branden opstod søndag eftermiddag i Havekolonien Grejsdalen i Nyborg. Foto: Carsten Olsen
Fyns Politi efterlyser vidner til endnu en brand, som søndag eftermiddag fandt sted i Havekolonien Grejsdalen i Nyborg. Natten til fredag var der også tre påsatte brande i samme område.

Det er den fjerde påsatte brand inden for få dage, og derfor efterlyser Fyns Politi nu også vidner til den seneste af dem.

Søndag eftermiddag klokken 15.28 fik alarmcentralen et opkald fra en borger, som kunne se røg stige til vejrs fra et sted inde i Havekolonien Grejsdalen. I første omgang ville vagtchef Kenneth Taanquist ikke konstatere, at der var tale om en brand, fordi det også kunne være en grill, som havde fået for meget tændvæske eller et stykke kød, som var brændt lidt rigeligt på.

Det var dog ikke tilfældet, for ifølge både Fyns Politis senere meldinger på Twitter og Fyens Stiftstidendes reporter Carsten Olsen var der sat ild til døren i et sideskur. Ilden var dog blevet så hurtigt slukket, at den ikke havde bredt sig til selve kolonihavehuset.

Der var ingen personer til stede, da branden fandt sted ved kolonihavehuset, som ifølge avisens udsendte reporter ligger ret isoleret i havekoloniforeningen. Derfor har det været muligt at komme uset til og fra brandstedet.

Politiet var efter branden massivt til stede i området med både en indsatslederbil og tre patruljevogne for at sikre spor af gerningsmanden eller -mændene.

Annonce
Skuret, hvor ilden opstod, kan anes lige til venstre for kolonihavehuset. Foto: Carsten Olsen

Tre brande på fire timer

Branden søndag eftermiddag kommer lige efter, at der natten til fredag var tre påsatte brande inden for fire timer inden for en radius på bare 400 meter.

Den første brand fandt sted ved et klubhus, som tilhører Nyborg Sportsfiskerforening. Klubhuset brændte helt ned. Senere fandt en brand sted på Nydamsvej, og den tredje samme nat i et kolonihavehus i Grejsdalen.

Allerede fredag formiddag konstaterede Fyns Politi, at tre brande i samme område næppe kan være en tilfældighed, og de efterforskes alle tre som påsatte. Den fjerde brand søndag eftermiddag gør formentligt også.

Har man oplysninger - både om brandene natten til fredag og den seneste søndag eftermiddag - bedes man kontakte Fyns Politi på telefon 1-1-4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce