Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Efterlyser signalregulerende lyskryds i Otterup

En læser efterlyser et signalregulerende lyskryds på hovedfærdselsåren ved Åkandevej. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce

Otterup: En læser efterlyser muligheden for at få et signalregulerende lyskryds på hovedfærdselsåren ved Åkandevej i Otterup. Læseren fremhæver lyskrydset omkring Mosegydens udmunding på Slettensvej som en mulig løsning, hvor lyset permanent er grønt, når der ikke kommer trafik andre steder fra.

Læseren argumenterer for, at sådan en løsning kan begrænse CO2-udslippet, når man reducerer antallet af stop og efterfølgende accelerationer.

Chef for Drift, Louise Rasmussen, forklarer, at der er flere ting, som spiller ind, når man installerer et signalregulerende lyskryds.


Hvis et kryds næsten altid er grønt, så opnår man ikke nødvendigvis den samme hastighedsnedsættelse, som ved et kryds der skifter til rødt. Der sænker du automatisk farten hen imod krydset.

Louise Rasmussen, chef for Drift i Nordfyns Kommune


- Der er forskel på trafikken på Åkandevej, hvor du har boligområder og så ved en gennemgående vej som Mosegyden og Slettensvej. Hvis et kryds næsten altid er grønt, så opnår man ikke nødvendigvis den samme hastighedsnedsættelse, som ved et kryds der skifter til rødt. Der sænker du automatisk farten hen imod krydset. Så har du selvfølgelig ulempen ved, at der så kommer noget acceleration, hvor der både bliver udstødt mere CO2 og støj, siger hun og fortsætter:

-Udformningen af krydset bestemmer også mulighederne for indstillingen af signalanlæggene. Når signalanlægget i krydset Slettensvej og Mosegyden fungerer med "alt grønt" skal forklaringen findes i, at der er dedikerede højre- og venstresvingsbaner. Vi skal sikre os, at dem som drejer væk, fra den gennemgående kørebane, har mindre hastighed. Det kan vi med svingbanerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce