Annonce
Sydfyn

Efterlyser indsamlere: Gå en tur og hjælp med at få en hjertestarter til Skårupøre

Det er her i Skårupøre, at du kan være med til at sikre, at en hjertestarter sættes op ved at tilmelde dig gåture hos Gudmund Larsen. PR-foto
Hjerteløberne i Åbyskov har sat sig for at skaffe en hjertestarter til Skårupøre. Det eneste, de mangler, er en ordentlig flok frivillige til hjerteforeningens landsindsamling søndag den 28. april.

Skårupøre: Sejlere, skoleelever, campister og isglade badegæster. Det vrimler med mennesker på Skårupøre, unge som gamle og sunde som raske, og sådan et sted bør derfor have en hjertestarter. Det mener i hvert fald Hjerteløberne i Åbyskov, som er en gruppe frivillige, der har meldt sig til at yde hjertelungeredning og bringe hjertestartere ud, når der er et hjertestop i nærheden. Gruppen har taget initiativ til at skaffe en gratis hjertestarter på badestranden i Skårup, og det eneste, det koster, er frivillige til at gå en tur.

Hjerteforeningen i Danmark garanterer nemlig en hjertestarter til alle grupper, der går minimum 15 ruter til landsindsamlingen den 28. april. Derfor er landsindsamlingen faktisk omdøbt landsuddelingen, da hele overskuddet går til opsætte hjertestartere rundt omkring i landet. Det, mener Gudmund Larsen fra Hjerteløberne i Åbyskov, er et kærkomment initiativ.

- Vi synes, at det er en god tanke at udbrede endnu flere hjertestartere. Vi har allerede en i Åbyskov og er en gruppe af folk, der er uddannet som førstehjælpere i Danmark Redder Liv. Det har fungeret rigtig godt, så vi vil gerne bruge indsamlingen til også at få en hjertestarter i Skårupøre, fortæller han.

Gudmund Larsen forestiller sig, at hjertestarteren kunne sættes op på toiletbygningen ved ishuset i Skårupøre.

- Det er jo et sted, der vrimler med mennesker, særligt om sommeren, og også et sted, som Oureskolerne bruger meget, ligesom der er campingplads, bådelav og generelt bare rigtig mange mennesker, siger han.

Annonce

En god sags tjeneste

Derfor vil han også opfordre alle interesserede til at melde sig til Hjerteforeningens Landsuddeling.

- Det er jo en god sags tjeneste og en god mulighed for at hjælpe til i lokalområdet.

Særligt håber han, at Skårupøres mange aktører vil støtte op gruppens initiativ.

- Der kommer jo en del skoler dernede, og der er badegæsterne, bådepladsen og bådelavet, så vi synes da, at det kunne være rigtig fint, hvis de mange brugere af området vil give en hånd med, siger han.

Du kan melde dig til Hjerteløbernes gruppe til en hjertestarter i Skårupøre ved at kontakte Gudmund Larsen på telefon 40105946 eller email gudmundlarsen@hotmail.com. Man kan også tilmelde sig en af Hjerteforeningens landsuddelings mange andre grupper på www.hjerteforeningen.dk/landsuddeling.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce