Annonce
Middelfart

Efter weekendens regn: Afbrændingsforbud i Middelfart Kommune ophævet

Fra mandag eftermiddag den 13. august er der ikke længere afbrændingsforbud i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk

Fra mandag eftermiddag den 13. august klokken 17 er der ikke længere afbrændingsforbud i Middelfart Kommune.

Nordvestfyn: Der der ikke længere udsigt til en bøde, hvis man brænder sit haveaffald af eller tænder et bål. Fra klokken 17 mandag den 13. august er der nemlig ikke afbrændingsforbud i Middelfart Kommune længere. Det oplyser direktør for Trekantbrand Jarl Vagn Hansen.

Ifølge direktøren ophæves forbuddet ud fra en samlet vurdering af de nuværende vejrmæssige forhold. Det er især weekendens regn, der er årsag til, at Trekantbrand nu, som de første i landet, har valgt at ophæve afbrændingsforbuddet.

- Der er kommet nok regn nu, til at vi kan ophæve forbuddet, og der kommer mere i løbet af dagen, så jeg tror, flere sender pressemeddelselser ud i løbet af formiddagen, siger Jarl Vagn Hansen.

Annonce

Historisk tør sommer

Siden den 2. juli har det været forbudt at brænde haveaffald af, ligesom det også har været forbudt at tænde fakler i haven og lave bål. Men fra klokken 17 mandag den 13. august, er det altså igen tilladt.

I løbet af den historisk tørre sommer, vi har haft i år, har der i Middelfart Kommune været indført afbrændingsforbud to gange. Første gang i maj - her blev forbuddet ophævet lige i tide til at redde sanktshans-bålene i kommunen. Og herefter altså igen den 2. juli og frem til i dag, mandag den 13. august.

Ophævelsen af afbrændingsforbuddet gælder foruden Middelfart Kommune også Billund, Fredericia, Kolding, Vejen og Vejle kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce