Annonce
Bulldogs

Efter vold: Odense Bulldogs vil høre spilleren først

Lucas Bjerre Rasmussen, Odense Bulldogs, - her i kamp i sidste sæson - er et af klubbens talenter, der sammen med det øvrige hold prøver at genrejse klubbens sportslige niveau. Og Bulldogs er kommet relativt fint fra start, men i de kommende uger bliver det nok uden talentets hjælp. Foto: Michael Bager
Lucas Bjerre Rasmussen slap uden blødninger i hovedet, men fik dog et mindre brud i ansigtet, efter den voldsomme scene i fredagens ishockeykamp i Frederikshavn. Bulldogs-sportschef Henrik Benjaminsen vil i første omgang overlade det spillerens vurdering, om der skal indgives en politianmedelse mod Frederikshavn-spilleren.

ISHOCKEY: Odense Bulldogs-ledelsen har ikke afgjort, om man vil indgive en anmeldelse til politiet efter den episode, som fredag aften betød, at spilleren Lucas Bjerre Rasmussen blev slået bevidstløs og efterfølgende måtte behandles på isen, hvorefter han blev sendt til observation for hjernerystelse på sygehuset.

Odense Bulldogs spillede i Frederikshavn, hvis spiller Kristian Jensen rev udeholdets spiller ned på siden, og i faldet mistede Odense-spilleren sin hjelm.

Men Kristian Jensen, 23, satte alligevel et hårdt slag ned i nakken på Lucas Bjerre Rasmussen, der lå udstrakt på isen.

- Vi har ikke afgjort, hvad vi gør. Det er klart, at vi skal have en snak med vores spiller, når han har sundet sig, og han har naturligvis en stor del at skulle have sagt i den sag, siger Odense Bulldogs-sportschef Henrik Benjaminsen til Sport Fyn.

Henrik Benjaminsen er selv tidligere topspiller med flere hundrede kampe som back i Esbjerg og Odense - og arbejder nu i det civile som advokat, så han har et tæt kendskab til de juridiske vinkler i sagen.

Men det hindrede ikke 23-årige Kristian Jensen i at sætte et hårdt slag ind i nakken på 18-årige Lucas Bjerre Rasmussen, der blev slået bevidstløs og efterfølgende måtte behandles på isen og derefter sendes til observation på hospitalet.

Annonce

- Ude af proportion

Dog har en ishockeyfan fra Viborg, Lars Schmidt, nu valgt at at anmelde Kristian Jensen for vold.

- Jeg har valgt at anmelde ham, fordi det, som han gør, er helt ude af proportioner og hører ingen steder hjemme, fortæller Lars Schmidt til B.T.

Lars Schmidt er hverken fan af Odense eller Frederikshavn - men er bare en stor tilhænger af sporten. Men føler sig åbenbart chokeret over hændelsen.

- Jeg har set flere af de gamle hockeyspillere herhjemme været ude og sige, at det er helt uacceptabelt, siger Lars Schmidt, der mener, at hvis det var sket i den hårde nordamerikansk ishockeysport, ville det have udløst et større slagsmål.

Viborg-tilhængeren påpeger, at Odense-spilleren bliver slået i hovedet, mens han ligger på isen uden hjelm.

Nordjyllands Politi vil ikke over for B.T. kommentere, om der er indgivet en anmeldelse fra en privatperson, fordi den rette ved kommende på stationen først møder mandag morgen.

Ligger i en gråzone

Odense Bulldogs-sportschef Henrik Benjaminsen tilføjer til Sport Fyn:

- Den her sag ligger jo i en gråzone, fordi det er en sport med masser af kontakt, så det er et svært område at vurdere juridisk. Men det er klart, at selv om ishockey er en kontaktsport med masser af fysik, så skal man ikke acceptere sådan noget, siger Henrik Benjaminsen, der også vil afvente unionens vurdering af situationen.

Unionens disciplinære myndighed ventes søndag at fælde en dom i sagen i forhold til karantæne og dens eventuelle længde.

Henrik Benjaminsen kan samtidig berette, at Lucas Bjerre Rasmussen lørdag blev udskrevet fra sygehuset i det nordjyske og nu er hjemme hos forældrene i Odense.

- Heldigvis viste en skanning, at Lucas er sluppet uden blødninger i hovedet, og det er jo det vigtigste. Han har så pådraget sig et lille brud i ansigtet, og det skal mandag undersøges, om man kan gøre noget ved det. Det er ikke altid, at man kan det i første omgang, siger Benjaminsen, der fra egen karriere kender alt til betydningen af at passe på med hovedskader. Og det er muligt, at bruddet skal hele sig selv.

Lucas Bjerre Rasmussen skal nu i første omgang have ro, før han sammen med klubben vurderer, om han og klubben vil foretage sig noget yderligere i sagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce