Annonce
Assens

Dagens låge: Nu får forældre skruer, pensler og brædder til at udbedre skaderne efter vilde ungefester

Martin Jørgensen (i midten) har været en af drivkræfterne bag et forældreinitiativ i Aarup, hvor man med synlighed og dialog med unge skal stoppe hærværk på udearealerne på Aarupskolen. Nu har forældrene fået materialer til at udbedre skaderne. Arkivfoto: Michael Bager.
Skaderne på en meget omtalt bålhytte i Aarup bliver udbedret i 2021, når vi går en varmere tid i møde.
Annonce

Aarup: Personalet - og i nogle tilfælde SFO-børnene selv - har samlet glasskår og andre efterladenskaber op.

Nu er det forældrene, der har udsigt til at trække i arbejdstøjet, når skaderne efter sommerens vilde ungefester på Aarupskolen skal udbedres.

En bålhytte på skolen har været genstand for en del debat i løbet af 2020, da unge har holdt til på stedet, hvor der samtidig er udøvet hærværk i form af smadrede brædder, ødelagte instrumenter samt graffiti og knuste flasker, brugte kondomer og knive.

Efter en ungefest i slutningen af september med anslået 35-50 deltagere blev en 16-årig dreng først hevet i retten tiltalt for hærværk, men senere frifundet, da man ikke kunne bevise, at det var ham, der havde ødelagt en del af hytten.

Sideløbende har forældre forsøgt at komme problemet til livs. Dels ved at opholde sig i området, dels ved at få udbedret skaderne.

Kommunen har sat vagter ind til at rundere i Aarup, og  Fyens Stiftstidende har desuden arrangeret et løsningsmøde mellem forældre, kommunen, politikere og skolen, hvor blandt andre faren Martin Jørgensen deltog.

Annonce

Tilfældigt møde

Faren fortæller, at forældreflokken for nylig har fået ja til, at kommunen stiller malerspande, brædder, skruer, søm og ikke mindst et nedløbsrør til rådighed, så forældrene til foråret kan få shinet bålhytten op.

Det kom i stand, da faren tilfældigt kom i snak med en af dem, som vedligeholder området.

- Vi kom i snak, og han sagde, at han muligvis kunne skaffe mig materialerne, og jeg sagde, at jeg kunne skaffe hænderne, og så udvekslede vi telefonnumre. Meddelelsen er, at nu er tingene dér, og vi venter på, at vi kommer i den varmere del af året, så vi har mulighed for at gøre det, siger Martin Jørgensen.


Vi kom i snak, og han sagde, at han muligvis kunne skaffe mig materialerne, og jeg sagde, at jeg kunne skaffe hænderne, og så udvekslede vi telefonnumre. Meddelelsen er, at nu er tingene dér, og vi venter på, at vi kommer i den varmere del af året, så vi har mulighed for at gøre det

Martin Jørgensen


Forældre var trætte af glasskår i hærværk på en bålhytte på Aarupskolen henover sommeren. Privatfoto.

Han ville dog helst, hvis kommunen selv havde haft resurser til at gå til hånde med skruemaskiner og malerpensel.

- Men jeg har også forståelse for, at den lige som så mange andre er presset. Hvis løsningen kan være et samarbejde, så er det en rigtig god løsning. Det er resultatet, der er det vigtigste, siger Martin Jørgensen.

Faren kalder det "sundt" for børnene at være med til at sætte den slags i stand, som de er med til at bruge i det daglige.

Annonce

Et andet tilhørsforhold

Det var Henrik Bang, koordinator i kommunens afdeling for ejendomsservice, der stødte ind i Martin Jørgensen.

Årets julekalender

I Assens-redaktionens julekalender ser vi tilbage på året, der er gået, og hvilke historier der har været nogle af de mest læste siden januar.

Nogle af historierne laver vi opfølgninger på, som i dette tilfælde med bålhytten, andre historier genudgiver vi, så man kan læse eller genlæse nogle af de mest populære historier fra året, der gik.

Følg med hver dag på fyens.dk og i avisen.

Han oplyser, at der er indkøbt materialer i størrelsesorden 15.000 kroner fra savværket i Verninge og det lokale byggemarked i Aarup. Koordinatoren glæder sig over, at forældrene på den måde melder sig på banen.

- Det er dejligt, at der er dialog med forældrene, og at de kommer til os og siger, hvis de er bekymret. Og det er dejligt, at vi kan hjælpe hinanden. Det giver også et andet tilhørsforhold i kraft af, at det er forældrene, der lægger et stort stykke arbejde i det her, siger Henrik Bang.

Det er bålhytten, der bliver repareret, men ikke det udendørsinstrument, der også er ødelagt på arealet. Der er tale om nogle specielle dele. En eventuel udbedring tager man stilling til, når man gransker en rapport over legepladsen, som lige er blevet udført.

Også det nærliggende Børnehuset Møllebakken i Aarup har været plaget af de unges fester. I løbet af sommeren blev et bålsted raseret, hvor et bord blev smadret, en rude knust og et stort metalbålfad ødelagt.

Områdeleder Synnøve Traasdahl oplyser, at skaderne er udbedret i et omfang, så børnehuset kan bruge området igen.

- De unge mangler øjensynligt nogle steder at være. De bruger ind i mellem vores legeplads, og de er nogle gange supergode til at rydde op, mens det andre gange går over gevind. Langt hen ad vejen er de velkomne, påpeger områdelederen.

Unge har festet ved et bålsted på Aarupskolen, og der er ikke blevet ryddet op efterfølgende, og der ligger glasskår både dér og på nærliggende stier. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce