Annonce
Assens

Efter valget: Skolestriden blussede op igen

Bliver Tommerup Skole distriktsskole for Brylle, det er en af de muligheder, administrationen peger på, der er i hvert fald god plads til flere elever. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Uenigheden på skoleområdet ulmer stadig lige under overfladen i Assens Byråd, og borgmesteren bebudede at omgøre flertalsbeslutning som det første i det nye byråd.

Tommerup/Tommerup St.: Striden i Assens Byråd om skoleområdet har langt fra lagt sig. Det kom tydeligt til udtryk, på det siddende byråds absolut sidste møde onsdag, da politikerne skulle tage stilling til, hvad der skulle ske med det planlagte byggeri på Tallerupskolen.

Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter valgresultatet, der gav flertal for at tilbagerulle beslutningen om en fælles overbygning i Tommerup St.

Elmer Philipsen (S), der ellers havde lovet sig selv at forholde sig tavs på sit sidste byrådsmøde, kunne alligevel ikke holde sig tilbage og malede et sort billede af, hvor slemt det står til for ungdommen i kommunen, noget han tvivlede på ville blive bedre med det nye flertal i byrådet.

Og netop, som der tegnede sig et flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten for på stedet at beslutte en model for udbygning af Tallerupskolen, svarede borgmester Søren Steen Andersen (V) igen med, at den ville blive omgjort som noget af det første i det nye år. Han bebudede at indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde, hvor han vil have flertal for sit forslag om at sende sagen til behandling i det nye Udannelse, Børn og Familieudvalg, før det kommer til beslutning i byrådet.

Det er naturligt at kigge på skoledistrikter, mente Mogens Mulle Johansen (SF), lige nu er der jo kun et skoledistrikt for overbygningen i Tommerup-området, bemærkede han. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Magtdemonstration

- En magtdemonstration, der ikke tegner godt for arbejdet i det nye byråd, kaldte Finn Brunse (S) til gengæld borgmesterens træk.

- Det siger noget om, at denne sag bærer kimen til nogle arbejdsforhold i det nye byråd, som jeg ikke synes er gode. Det er en dårlig start at demonstrere på den måde, mente Finn Brunse.

Det var nemlig helt unødvendigt at sende sagen til behandling i det nye udvalg, mente de tre partier. Det var så grundigt belyst af administrationen, at der var behov for en udbygning af Tallerupskolen, at de stillede med et ændringsgforslag til borgmesterens udspil - nemlig at at pege på en model, der omfattede udbygning med to klasseværelser og et faglokale. Et byggeri til 7,9 mio. kroner i stedet for de oprindeligt afsatte 15 millioner til seks klasseværelser.

Malene Rye (EL) undrede sig over, at en ændring af skoledistrikterne nu var kommet med i overvejelserne.

- Der stod ikke i den beslutning, vi tog sidst, at man skulle se på en ændring af skoledistrikterne. I 13, der stemte imod (samling af overbygningerne red.) snakkede meget om det frie skolevalg, hvad bliver der af det, hvis I gør som foreslået (så Brylle kommer til at høre til Tommerup Skoles distrikt i stedet for Tallerupskolens red.)

Det var blot en naturlig følge af beslutningen i februar om, at der kun skulle være et skoledistrikt for overbygningen, mente Mogens Mulle Johansen (SF) og kommende formand for Uddannelse, Børn og Familieudvalget.

- Udtalelsen fra Tallerupskolen var dengang, at der ikke var problemer med at tage imod børnene. Skal vi nu ikke lade udvalget se på hele området i stedet for at starte en ny sag, som der vil være et andet flertal for om 12 dage, opfordrede han.

Og Poul Poulsen (R) fulgte trop:

- Det er fint at markere et synspunkt, men grinagtigt at få flertal for noget, man ved ændres om halvanden uge, sagde han.

Flertallet lod sig dog ikke overtale og med 15 stemmer (S, DF og EL) mod 14 (V, SF, R og K), blev det besluttet af Tallerupskolen skal udbygges med to klasseværelser og et faglokale. Vel at mærke en beslutning, som altså gøres om i det nye byråd i begyndelsen af januar.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nabo raser mod støjterror: Unge holder nattefester og raserer skolegård

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport

Livsnødvendig sejr til HC Odense: - Det er fedt at vinde, og det vil vi gerne prøve igen

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kerteminde

Højtbelagt smørrebrød og en lille én: Efter to års fravær spreder 'vennerne' igen glæde på plejehjem

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Odense For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse

Annonce