Annonce
Middelfart

Efter uro: Biblioteket i Nørre Aaby ruster sig til aftenåbning igen

Deltagerne i borgermødet havde flere forslag til, hvordan der kan skabe ro og tryghed om aftenen. Privatfoto

Nørre Aaby: Den 11. marts åbner biblioteket i Nørre Aaby igen op med normale åbningstider. Flere aftenaktiviteter på biblioteket og et tæt samarbejde med politi og SSP skal sikre, at biblioteket igen bliver et rart sted at være for alle.

Mandag var der borgermøde på Nørre Aaby Bibliotek, og cirka 25 af byens borgere var mødt op for at støtte op om det åbne bibliotek og være med til at finde løsninger på hvordan biblioteket kan genåbne.

Flere foreslog at reducere åbningstiden om aftenen eller at lave begrænsninger for adgangen for visse aldersgrupper - og at lade frivillige organisere aftenaktiviteter på biblioteket.

Biblioteket vil arbejde endnu tættere sammen med politiet og SSP, og alle fremtidige episoder vil blive anmeldt til politiet.

Det var oprindelig planen, at biblioteket skulle åbne allerede i februar, men på grund af en defekt yderdør der skal bestilles hjem, åbner biblioteket i stedet mandag 11. marts klokken 7.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce