Annonce
Middelfart

Efter uopklaret brand: Nu får spejdergruppe endelig en ny spejderhytte

Nedlukningen i forbindelse med corona gav kredsleder for FDF Brenderup-Harndrup Frederik Sørensen og andre god tid til at gennemse og arbejde med tegningerne til den kommende spejderhytte. Arkivfoto: Daniel Kofoed
Spejderne hos FDF Brenderup-Harndrup har i snart et år måtte undvære et sted at overnatte indendørs, men til efteråret vil de igen have muligheden, når en ny spejderhytte i Harndrup står klar.

Harndrup: For knap et år siden stod spejderhytten på Vindebjergvej i Harndrup i flammer og kunne ikke reddes. For nylig gik håndværkere i gang og støbte et fundament, så der inden længe vil blive rejst en ny spejderhytte.

Dermed kan spejdergruppen FDF Brenderup-Harndrup snart tage hul på et nyt kapitel i foreningens historie, hvilket betyder meget for gruppen, der er på den gode side af 100 medlemmer.

Det fortæller kredsleder for FDF Brenderup-Harndrup, Frederik Sørensen.

Annonce

- Jeg glæder mig til, at vi igen kan tage en hytte i brug i området, hvor vi har været i 70 år. Det bliver anderledes, men nu starter vi et nyt kapitel, som gerne skulle række rigtig mange år ud i fremtiden. Selv om vi har givet afkald på noget historie, giver det helt sikker også en fornyet energi at sætte gang i noget nyt. Spejderhytten bliver lækker, ny, energivenlig og med en rigtig god udsigt. Så hytten får nogle nye kvaliteter, påpeger han.


Det var en påsat brand, og man har aldrig fundet gerningsmændene. Politiet har sat sagen i bero, da de ikke kan komme videre.

Frederik Sørensen


FDF Brenderup-Harndrup råder også over et aktivitetssted i Brenderup, men her har de ikke mulighed for indendørs overnatninger.

- Grundet coronakrisen har vi måske været knapt så hårdt ramt her i foråret, fordi alle aktiviteter har været stoppet, men vi kommer helt sikkert til at mangle hytten i efteråret. Det ser nemlig desværre først ud til, at den nye hytte vil blive indviet på den anden side af efterårsferien, siger Frederik Sørensen.

Uopklaret forbrydelse

Det er forsikringssummen, der gør det muligt at opføre den nye spejderhytte. Hvad der præcis skete forud for branden af den gamle bygning er endnu uklart, fortæller Frederik Sørensen.

- Det var en påsat brand, og man har aldrig fundet gerningsmændene. Politiet har sat sagen i bero, da de ikke kan komme videre, siger han.

Fakta om spejderhytten

Den nye spejderhytte bliver en smule større end den gamle og vil have 25 sovepladser, hvor den gamle havde 21.

Spejderne vil have mulighed for at komme på toilet uden at skulle ind i selve bygningen.

Der bliver stort overdækket udendørskøkken.

Byggeriet er igang, og forventes færdigt til oktober.

Kilde: FDF Brenderup-Harndrup

Efter den triste hændelse mødte spejdergruppen stor sympati fra offentligheden, og den lokale Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup tog initiativ til en støtteindsamling, der nåede op på 49.000 kroner. Penge, som vil blive brugt til nyt inventar som eksempelvis borde og stole i den kommende spejderhytte, der forventes at blive bygget færdigt omkring oktober.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Assens For abonnenter

Fem mænd fængslet efter politiaktion: En af de sigtede har med stor sandsynlighed haft tilknytning til tysk rockergruppering

Annonce