Annonce
Erhverv

Efter ulovligt fiskeri i Keldsnor: - Man skal spørge kommunen om lov

Ulovligt fiskeri Keldsnor
I april konstaterede Fiskeristyrelsen, at der var fisket ulovligt i Keldsnor. 26 ruser blev inddraget, blandt andet fordi der ikke stod navn på dem. Men man må gerne fiske der, oplyser kommunen, der først nu er blevet klar over, at den står som ejer af søen. Man skal bare spørge om lov og afmærke redskaberne korrekt.

Gulstav: Sidste måned fandt Fiskeristyrelsen 26 ulovlige ruser i Keldsnor. De var ulovlige, fordi de enten var skjult eller ikke afmærket korrekt, og derfor blev samtlige ruser inddraget og de ansvarlige stillet til regnskab.

Men spørgsmålet om, hvorvidt man i det hele taget må fiske i Keldsnor forblev ubesvaret. Det har kommunen nu undersøgt. Og første skridt var at finde ud af, om Keldsnor er en ferskvands- eller saltvandssø, for er det sidste tilfældet, kan ingen eje søen.

Søen hører imidlertid under kategorien ferskvandssø, og Langeland Kommune fandt i forbindelse med Fiskeristyrelsens kontrolbesøg ud af, at kommunen ejer det meste af Keldsnor. Det oplyser Bo C. Nissen (C), der er formand for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget.

Annonce

- Jeg tror, der er sket det, at dengang Fyns Amt holdt op med at eksistere, så har de bare overdraget det matrikelnummer. Det har der ikke været gjort en stor festlighed ud af - det ligger i et papir et eller andet sted. Og jeg tror, det er det, der har været årsagen, siger han på spørgsmålet om, hvorfor kommunen ikke har været klar over, at den ejer søen.

Ingen øjne i naturen

Nu hvor kommunen står frem som ejer af størstedelen af Keldsnor, er det op til den at beslutte, om der må fiskes i søen, og det må der umddelbart godt, hvis man overholder fredningstider og andre gældende regler, oplyser Bo C. Nissen.

- Det ville være naturligt, at man spørger kommunen, om man må fiske der uden for fredningsperioden. Jeg tænker, at man skal have en tilladelse til det fra kommunen, som er lodsejer.

Om Keldsnor

Keldsnor ligger på sydspidsen af Langeland. Søen er adskilt fra den vestlige Østersø ved en smal strandvold.

Saltvand fra Østersøen kan sive ind i noret gennem den sydlige strandvold. Søen er saltholdig og kaldes en brakvandssø.

Miljøstyrelsen har overvåget søens fysisk-kemiske forhold og planter og dyr intensivt siden 2010, hvor Keldsnor blev udvalgt som en af Vandmiljøplanens overvågningssøer.

Han mener ikke, at kommunen har forsømt at holde opsyn med eventuelt ulovligt fiskeri.

- Vi har ikke nogen til at gå rundt om Keldsnor for at holde øje med ulovligheder. Og det er svært at være øjne i landskabet. Vi er afhængige af, at vi får nogle informationer, og at der kommer en indberetning om en mistanke, siger Bo C. Nissen.

Ingen ved, hvor længe det ulovlige fiskeri i Keldsnor har stået på, før det blev opdaget i midten af april.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce