Annonce
Fyn

Efter uger med regn og blæst: Nu klarer det op for de fynske attraktioner

Mens det ustabile sommervejr har været godt for visse attraktioner på Fyn, har det været knap så godt for andre. Men nu er sommervejret perfekt - i hvert fald for de forlystelser, der har udendørs aktiviteter. Collage: Lasse Hansen, Colourbox, Mogens G. Madsen og Fjord & Bælt
I modsætning til sidste år har sommervejret været broget og budt på lidt af hvert. Det har været skidt for nogle attraktioner, men godt for andre.

Se her, hvordan det går nogle af fynske største attraktioner denne sommer, og hvilke nye aktiviteter de byder på i denne sæson.

Annonce

Egeskov Slot, Kværndrup

Foto: Michael Bager

Lene Pedersen, marketingschef Egeskov Slot:

- Vi havde jo rekordår sidste år med 275.000 gæster, fordi det var sommer i et halvt år. Så sammenlignet med sidste år er det op ad bakke. Vi er ikke kommet helt godt fra start på grund af det kolde vejr, men nu tikker det godt ind med mennesker. Det er perfekt for os, når det ikke er for varmt og heller ikke regner.

- Det var egentlig ikke meningen, der skulle ske noget nyt i år, men prinsesse Alexandra, som jo er flyttet ind på Egeskov, har designet vandhaven. Den har gennemgået en stor renovering, og der er lavet planteplan efter hendes tanker. Og så har vi fået Danmarks ottendestørste hoppepude og en ny svævebane med dobbelt så langt spænd.

Naturama, Svendborg

Foto: Katrine Becher Damkjær

Susanne Rasmussen, PA- og eventchef Naturama:

- Vi ligger meget højere i besøgstal end sidste år, så vi nyder godt af det blandede vejr. Vi har mange besøgende, når det regner. Når det er rigtig varmt, er det svært at trække besøgende herind.

- Vi har en dinosaur-udstilling, som er meget populær. Der er blandt andet en "levende" dinosaur, som går rundt blandt publikum.

Odense Zoo, Odense

Foto: Laust Jordal

Julie Groth, kommunikationsansvarlig Odense Zoo:

- Den første uge har været på det jævne, hverken prangende eller direkte dårlig. Det er ikke så unormalt, for det er første uge i sommerferien. Nu begynder det til gengæld at strømme ind, fordi vejret er perfekt. Det er en svær branche at være i, fordi vi er en udendørs attraktion, så vi holder meget øje med vejret. Hvis det er for varmt, tager folk på stranden og i vandland, og hvis det står ned i stænger, kommer de ikke herud. Så vi vil gerne have 20-22 grader og solskin.

- Vi har jo fået Bøgetoppen, hvor man kan komme op at gå i 12 meters højde. Og den har folk taget rigtig godt imod - det gælder alle aldersgrupper.

Fjord & Bælt, Kerteminde

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Susanne Rasmussen, PA- og eventchef Fjord & Bælt Svendborg:

- Det går faktisk rigtig godt med vores besøgstal, som er bedre end sidste år. Nu er vi halvanden uge inde i sommerferien, og fordi det ikke rigtig har været strandvejr, så kommer folk til os i stedet.

- Vi har en særudstilling, som hedder ”Livet i døden”. Den handler om, at selvom dyr ligger døde naturen, så er det til gavn for andre dyr. Det prøver vi at illustrere i kæmpe akvarium, hvor vi har placeret en død sæl. Så kan man komme og se, hvordan den bliver spist og nedbrudt og dermed livet i døden. Det er virkelig et hit.

Bridgewalking Middelfart/Fredericia

Foto: Mads Hansen

Pia Becker Andersen, pressechef Fredericia Kommune:

- Vi har faktisk haft det besøgstal, som vi har forventet. Vi havde vores gæst nummer 200.000 oppe i går (tirsdag red.), og det håbede vi, ville ske i løbet af denne uge, så der har hverken været flere eller færre, end vi forventede. Vi vil helst have solskin, men det er vores oplevelse, at har man først booket en billet, så kommer man, uanset om det regner, blæser eller er solskinsvejr. Der er mange, der kommer langvejs fra - helt fra Norge, Sverige og Tyskland - og de tager oplevelsen med uanset vejret.

- Vi har lidt forskellige tiltag alt efter sæsonen, nogle gange byder vi på varm kaffe eller andet. Men ellers er det det samme, som det plejer at være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce