Annonce
Fyn

Efter uger med regn og blæst: Nu klarer det op for de fynske attraktioner

Mens det ustabile sommervejr har været godt for visse attraktioner på Fyn, har det været knap så godt for andre. Men nu er sommervejret perfekt - i hvert fald for de forlystelser, der har udendørs aktiviteter. Collage: Lasse Hansen, Colourbox, Mogens G. Madsen og Fjord & Bælt
I modsætning til sidste år har sommervejret været broget og budt på lidt af hvert. Det har været skidt for nogle attraktioner, men godt for andre.

Se her, hvordan det går nogle af fynske største attraktioner denne sommer, og hvilke nye aktiviteter de byder på i denne sæson.

Annonce

Egeskov Slot, Kværndrup

Foto: Michael Bager

Lene Pedersen, marketingschef Egeskov Slot:

- Vi havde jo rekordår sidste år med 275.000 gæster, fordi det var sommer i et halvt år. Så sammenlignet med sidste år er det op ad bakke. Vi er ikke kommet helt godt fra start på grund af det kolde vejr, men nu tikker det godt ind med mennesker. Det er perfekt for os, når det ikke er for varmt og heller ikke regner.

- Det var egentlig ikke meningen, der skulle ske noget nyt i år, men prinsesse Alexandra, som jo er flyttet ind på Egeskov, har designet vandhaven. Den har gennemgået en stor renovering, og der er lavet planteplan efter hendes tanker. Og så har vi fået Danmarks ottendestørste hoppepude og en ny svævebane med dobbelt så langt spænd.

Naturama, Svendborg

Foto: Katrine Becher Damkjær

Susanne Rasmussen, PA- og eventchef Naturama:

- Vi ligger meget højere i besøgstal end sidste år, så vi nyder godt af det blandede vejr. Vi har mange besøgende, når det regner. Når det er rigtig varmt, er det svært at trække besøgende herind.

- Vi har en dinosaur-udstilling, som er meget populær. Der er blandt andet en "levende" dinosaur, som går rundt blandt publikum.

Odense Zoo, Odense

Foto: Laust Jordal

Julie Groth, kommunikationsansvarlig Odense Zoo:

- Den første uge har været på det jævne, hverken prangende eller direkte dårlig. Det er ikke så unormalt, for det er første uge i sommerferien. Nu begynder det til gengæld at strømme ind, fordi vejret er perfekt. Det er en svær branche at være i, fordi vi er en udendørs attraktion, så vi holder meget øje med vejret. Hvis det er for varmt, tager folk på stranden og i vandland, og hvis det står ned i stænger, kommer de ikke herud. Så vi vil gerne have 20-22 grader og solskin.

- Vi har jo fået Bøgetoppen, hvor man kan komme op at gå i 12 meters højde. Og den har folk taget rigtig godt imod - det gælder alle aldersgrupper.

Fjord & Bælt, Kerteminde

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Susanne Rasmussen, PA- og eventchef Fjord & Bælt Svendborg:

- Det går faktisk rigtig godt med vores besøgstal, som er bedre end sidste år. Nu er vi halvanden uge inde i sommerferien, og fordi det ikke rigtig har været strandvejr, så kommer folk til os i stedet.

- Vi har en særudstilling, som hedder ”Livet i døden”. Den handler om, at selvom dyr ligger døde naturen, så er det til gavn for andre dyr. Det prøver vi at illustrere i kæmpe akvarium, hvor vi har placeret en død sæl. Så kan man komme og se, hvordan den bliver spist og nedbrudt og dermed livet i døden. Det er virkelig et hit.

Bridgewalking Middelfart/Fredericia

Foto: Mads Hansen

Pia Becker Andersen, pressechef Fredericia Kommune:

- Vi har faktisk haft det besøgstal, som vi har forventet. Vi havde vores gæst nummer 200.000 oppe i går (tirsdag red.), og det håbede vi, ville ske i løbet af denne uge, så der har hverken været flere eller færre, end vi forventede. Vi vil helst have solskin, men det er vores oplevelse, at har man først booket en billet, så kommer man, uanset om det regner, blæser eller er solskinsvejr. Der er mange, der kommer langvejs fra - helt fra Norge, Sverige og Tyskland - og de tager oplevelsen med uanset vejret.

- Vi har lidt forskellige tiltag alt efter sæsonen, nogle gange byder vi på varm kaffe eller andet. Men ellers er det det samme, som det plejer at være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce