Annonce
Kerteminde

Efter udbuds-flop på Kerteminde Havn: Byrådet er ekstraordinært indkaldt for at vedtage en ny plan

Sådan kan Nordre havnekaj se ud, når den engang er fuldt udbygget. Grafik: Kerteminde Kommune
I stedet for at blive solgt enkeltvis, planlægger partierne bag havneplanen at lægge de 13 usolgte grunde sammen med storparcellen på Nordre Havnekaj.

Kerteminde: Byrådet i Kerteminde er indkaldt til et ekstra ordinært byrådsmøde torsdag den 9. maj 2019, efter at det kun lykkedes at sælge fem af de 18 grunde, der var udbudt til salg på Nordre Havnekaj i Kerteminde.

- Vi mødtes i forligsgruppen i går aftes (onsdag, red), for at finde ud af, hvad der var svaret på det her, forklarer borgmester Kasper Olesen (S).

Og den løsning, partierne bag havneplanen er kommet frem til, er, at de resterende 13 enkelt grunde, skal lægges sammen med den såkaldte storparcel, der er udbudt ved siden af enkeltparcellerne.

Storparcellen blev udbudt samtidig med enkelt grundene, og der er plads til, at en entreprenør kan bygge 30 huse.

Kasper Olesen vurderer, at storparcellen med de ekstra grunde vil blive mere attraktiv for en kommende køber, fordi der vil blive mulighed for at bygge flere boliger.

- Vi har været i dialog med enkelte interesserede købere, der har fortalt os om storparcellen med de usikkerheder, der var med Folkebådscentralen. Der var den lige lille nok, når der lå de usikkerhedsmomenter. Nu kommer der nogle flere boliger, og det vil gøre den mere attraktiv for dem, forklarer Kasper Olesen.

Annonce

Lejekontrakt kan tidligst opsiges i 2024

Folkebådscentralen ligger i dag på storparcellen og har en lejekontrakt på området, der tidligst kan opsiges til 31. maj 2024. Det vil sige, at en kommende køber enten skal overtale Folkebådscentralen til at flytte, eller vente med at bygge de sidste boliger til 2024.

Hvis byrådet ender med at vedtage, at de 13 enkelte grunde skal lægges sammen med storparcellen, vil tidsfristen for udbuddet af storparcellen blive forlænget.

- Vi har en tilbudsfrist, der hedder 22. maj (på storparcellen, red). Den tilbudsfrist vil vi bede byrådet om at forlænge samtidig med, at vi beder byrådet tage stilling til en udvidelse af storparcellen, fortæller chefjurist ved Kerteminde Kommune, Leif Hansen.

Partierne bag havneplanen er Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce