Annonce
Kerteminde

Efter udbuds-flop - borgmester ryster ikke på hånden: - Folk stod faktisk og klappede over den havneplan

Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune. Foto: Michael Bager
Kommunen udbyder nu en storparcel på Nordre Havnekaj, hvor en entreprenør får mulighed for at bygge 48 boliger. De første boliger kan stå færdige i 2021.

Kerteminde: Det aflyste udbud af private grunde på Nordre Havnekaj, får hverken borgmester Kasper Olesen eller de 20 andre byrådsmedlemmer, der står bag Havneplanen, til at ryste på hånden. De tror stadig på Havneplanen, selvom det bliver en entreprenør, der kommer til at bygge på det yderste stykke af Nordre Havnekaj, og ikke 18 private husejere.

- Jeg kan sagtens finde nogle ting, som jeg kunne have drømt, var anderledes. Men helheden (af havneplanen, red), synes jeg, er rigtig god, og det er den, vi arbejder videre med, siger Kasper Olesen, der er ked af den kritik, der lige pludselig er blevet rejst af Havneplanen.

- Vi lavede faktisk et borgermøder omkring planen på Fjord & Bælt, hvor der var tre lidt kritiske spørgsmål, resten var ren og skær positivt. Folk stod faktisk og klappede over den havneplan, siger Kasper Olesen.

At 700 borgere har meldt sig ind i modstandernes facebookgruppe: Vores Nordre Havnekaj, gør heller ikke det store indtryk på borgmesteren.

- Jeg kender flere, der er medlem af Vores Nordre Havnekaj, der faktisk er rigtig glade for byens havneplan, siger Kasper Olesen.

Annonce

De første kan flytte ind i 2021

De 18 grunde, der skulle være solgt til private, bliver nu lagt sammen med den storparcel, der er udbudt lige bag ved enkeltgrundene.

På den måde får en entreprenør mulighed for at bygge 48 boliger, mod de 30 der kan ligge på storparcellen.

- Der er et udbud i gang af den storparcel på Nordre Havnekaj, som nu bliver større. Udbudsfristen udløber 22. maj. Men der er nogen, der sidder og regner og tegner. Og dem skal vi have gjort opmærksom på, at det nu er en lidt anden storparcel, fortæller chefjurist Leif Hansen.

Derfor har byrådet valgt at udskyde fristen for at komme med et bud på den nye storparcel til 2. september. Kommunaldirektør Tim Jeppesen regner ikke med, at det kommer til at forsinke byggeriet i den sidste ende.

- På den her måde bliver alle grunde solgt på en gang, så måske er det i virkeligheden med til at speede processen op, siger Tim Jeppesen.

Hvis alt går som forventet, kan arbejdet med at bygge de første huse gå i gang i 2020, og de første nye beboere på Nordre Havnekaj kan flytte ind i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce