Annonce
112

Efter tyveri fra gravsteder: Politiet efterlyser vidner

Nogle ældre, historiske gravsteder på kirkegården i Assens har været udsat for tyveri. Arkivfoto: Jens Munk

Assens: Fyns Politi efterlyser nu vidner efter, hvad det betegner som et groft tyveri fra gravsteder på Assens Kirkegård. Der er tale om gamle gravsteder, der er indhegnet med granitstolper med messingstænger imellem. Eller rettere, det var de. Nu har ukendte gerningsmænd imidlertid fjernet messingstængerne.

Tyveriet er gået ud over flere gravsteder mellem fredag eftermiddag klokken 14 og mandag morgen klokken syv, oplyser Jens Friis Christensen fra Fyns Politi.

- Ingen har tilsyneladende set noget, og der er ingen spor at gå efter, så vi vil meget gerne i kontakt med personer, der har set nogle mistænkelige personer eller måske køretøjer, siger han.

Udover messingstængerne er der også fjernet navneskilte af bronze fra flere grave. I nogle tilfælde er disse smidt igen. Der er ikke nogen opgørelse over værdien af ødelæggelser og det stjålne metal.

Politiet antager, at tyvene vil gå efter en skrotpris på metallet, derfor beder man også skrothandlere om at være opmærksomme, hvis nogen skulle dukke op med messing og kobber.

Mener man at have oplysninger, der kan lede politiet i retning af en opklaring bedes man ringe 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce