x
Annonce
112

Efter tyveri fra gravsteder: Politiet efterlyser vidner

Nogle ældre, historiske gravsteder på kirkegården i Assens har været udsat for tyveri. Arkivfoto: Jens Munk

Assens: Fyns Politi efterlyser nu vidner efter, hvad det betegner som et groft tyveri fra gravsteder på Assens Kirkegård. Der er tale om gamle gravsteder, der er indhegnet med granitstolper med messingstænger imellem. Eller rettere, det var de. Nu har ukendte gerningsmænd imidlertid fjernet messingstængerne.

Tyveriet er gået ud over flere gravsteder mellem fredag eftermiddag klokken 14 og mandag morgen klokken syv, oplyser Jens Friis Christensen fra Fyns Politi.

- Ingen har tilsyneladende set noget, og der er ingen spor at gå efter, så vi vil meget gerne i kontakt med personer, der har set nogle mistænkelige personer eller måske køretøjer, siger han.

Udover messingstængerne er der også fjernet navneskilte af bronze fra flere grave. I nogle tilfælde er disse smidt igen. Der er ikke nogen opgørelse over værdien af ødelæggelser og det stjålne metal.

Politiet antager, at tyvene vil gå efter en skrotpris på metallet, derfor beder man også skrothandlere om at være opmærksomme, hvis nogen skulle dukke op med messing og kobber.

Mener man at have oplysninger, der kan lede politiet i retning af en opklaring bedes man ringe 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce