Annonce
Kerteminde

Efter trusler om skoleskyderi: 15-årig skal væk fra Nymarksskolen, mener DF

Nymarksskolen ved Kerteminde.

Fagfolk skal vurdere, om en 15-årige elev fra Nymarksskolen er til fare for sine omgivelser, før han kan få lov til at vende tilbage til skolen, siger Terje Pedersen (DF).

Kerteminde: Det skal have konsekvenser for en 15-årig dreng på Nymarksskolen, at han tirsdag blev idømt 30 dages betinget fængsel for at true med at udføre et skoleskyderi, mener Dansk Folkepartis medlem af byrådet, Terje Pedersen.

- Eleven bør tages ud af skolen, indtil der foreligger en professionel vurdering af, om han er farlig eller ikke farlig, siger Terje Pedersen.

- Han har tilsyneladende en fascination af skoleskyderier, og det skal der nogle fagligt kompetente mennesker til at vurdere, om han er til fare for sine omgivelser, eller om han ikke er til fare, før han kommer på skolen igen.

Hvorvidt drengen får lov til at fortsætte sin skolegang på Nymarksskolen, eller om han bliver smidt ud, ønsker skolechef i Kerteminde Kommune, Dorte Dabelsteen, ikke at udtale sig om.

- Det er en personsag, og i en personsag handler vi med den respekt, der skal være om det. Der er en åbenhed i forhold til forældrene, som skolen tager sig af. Og i forhold til det enkelte barn, det tager skoleafdelingen sig af, så det pågår, som det skal pågå i den her sag, siger Dorte Dabelsteen, der oplyser, at forældrene på skolen vil blive orienteret om sagen.

Annonce

- Han har tilsyneladende en fascination af skoleskyderier, og det skal der nogle fagligt kompetente mennesker til at vurdere, om han er til fare for sine omgivelser

Nymarksskolen er i en svær situation

Formand for børne- og skoleudvalget, Jutta Nielsen (EL) fortæller, at administrationen endnu ikke har besluttet, om den 15-årige får lov til at fortsætte på Nymarksskolen.

- Jeg er blevet meget kort orienteret. Nu skal vi behandle sagen og finde ud af, hvad der konkret skal ske med ham, siger Jutta Nielsen, der ikke tør komme med et bud på, om den 15-årige får lov til at fortsætte på Nymarksskolen.

- Det er en dybt alvorlig sag, at han sidder og skriver et eller andet og måske er fuldstændig uvidende om, hvad konsekvenser det kan få.

- Men selvfølgelig skal han fortsætte sin skolegang og forhåbentligt få et godt liv, forklarer Jutta Nielsen.

Medlem af børne- og ungeudvalget Ghariba T. Ebrahim (SF) er bekymret over, at sagen om den 15-årige rammer Nymarksskolen på et følsomt tidspunkt.

- Jeg ved, at der er en særlig svær situation lige nu, hvor skolelederen er blevet fyret, siger Ghariba Ebrahim.

Skal den 15-årige have lov til at fortsætte på skolen?

- Det er et svært spørgsmål. Det ved jeg faktisk ikke. Han er en dreng på 15 år, og selvom det er noget, han har lavet for sjov, så vil folk være bange, når de hører sådan en historie, siger Ghariba Ebrahim.

Tryg ved Kerteminde Kommune

Medlem af byrådet for de konservative Thomas Lindevang fortæller, at han endnu ikke er blevet orienteret om sagen af embedsfolkene, men kalder sagen for uheldig.

- Nogen gange kan man lave nogen drengestreger, som man ikke lige har tænkt over konsekvensen af, og det skal man tage højde for, når man dømmer sådan nogle ting. Men vi er også nødt til at lytte til lærerne og eleverne, hvordan de har det i forhold til de her ting, for det skal ikke være sådan, at halvdelen af skolen ikke tør komme i skole, fordi de tror, der er en reel trussel.

Allan Thomsen fra Borgerlisten mener, at eleven skal have lov til at fortsætte på Nymarksskolen under skærpet opsyn af Kerteminde Kommune.

Hvis du selv havde børn på Nymarksskolen, ville du så ikke være bekymret over, at han gik på skolen?

- Jeg ville have en umiddelbar bekymring, men jeg ville også være tryg ved, at Kerteminde Kommune vil handle ansvarligt og sikre de øvrige børns sikkerhed.

- Og der er jo ikke nogen idé i at flytte ham, for så trækker man ham væk fra de trygge rammer og folk, der kender ham, forklarer Allan Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce