Annonce
Kerteminde

Efter trusler om skoleskyderi: 15-årig skal væk fra Nymarksskolen, mener DF

Nymarksskolen ved Kerteminde.

Fagfolk skal vurdere, om en 15-årige elev fra Nymarksskolen er til fare for sine omgivelser, før han kan få lov til at vende tilbage til skolen, siger Terje Pedersen (DF).

Kerteminde: Det skal have konsekvenser for en 15-årig dreng på Nymarksskolen, at han tirsdag blev idømt 30 dages betinget fængsel for at true med at udføre et skoleskyderi, mener Dansk Folkepartis medlem af byrådet, Terje Pedersen.

- Eleven bør tages ud af skolen, indtil der foreligger en professionel vurdering af, om han er farlig eller ikke farlig, siger Terje Pedersen.

- Han har tilsyneladende en fascination af skoleskyderier, og det skal der nogle fagligt kompetente mennesker til at vurdere, om han er til fare for sine omgivelser, eller om han ikke er til fare, før han kommer på skolen igen.

Hvorvidt drengen får lov til at fortsætte sin skolegang på Nymarksskolen, eller om han bliver smidt ud, ønsker skolechef i Kerteminde Kommune, Dorte Dabelsteen, ikke at udtale sig om.

- Det er en personsag, og i en personsag handler vi med den respekt, der skal være om det. Der er en åbenhed i forhold til forældrene, som skolen tager sig af. Og i forhold til det enkelte barn, det tager skoleafdelingen sig af, så det pågår, som det skal pågå i den her sag, siger Dorte Dabelsteen, der oplyser, at forældrene på skolen vil blive orienteret om sagen.

Annonce

- Han har tilsyneladende en fascination af skoleskyderier, og det skal der nogle fagligt kompetente mennesker til at vurdere, om han er til fare for sine omgivelser

Nymarksskolen er i en svær situation

Formand for børne- og skoleudvalget, Jutta Nielsen (EL) fortæller, at administrationen endnu ikke har besluttet, om den 15-årige får lov til at fortsætte på Nymarksskolen.

- Jeg er blevet meget kort orienteret. Nu skal vi behandle sagen og finde ud af, hvad der konkret skal ske med ham, siger Jutta Nielsen, der ikke tør komme med et bud på, om den 15-årige får lov til at fortsætte på Nymarksskolen.

- Det er en dybt alvorlig sag, at han sidder og skriver et eller andet og måske er fuldstændig uvidende om, hvad konsekvenser det kan få.

- Men selvfølgelig skal han fortsætte sin skolegang og forhåbentligt få et godt liv, forklarer Jutta Nielsen.

Medlem af børne- og ungeudvalget Ghariba T. Ebrahim (SF) er bekymret over, at sagen om den 15-årige rammer Nymarksskolen på et følsomt tidspunkt.

- Jeg ved, at der er en særlig svær situation lige nu, hvor skolelederen er blevet fyret, siger Ghariba Ebrahim.

Skal den 15-årige have lov til at fortsætte på skolen?

- Det er et svært spørgsmål. Det ved jeg faktisk ikke. Han er en dreng på 15 år, og selvom det er noget, han har lavet for sjov, så vil folk være bange, når de hører sådan en historie, siger Ghariba Ebrahim.

Tryg ved Kerteminde Kommune

Medlem af byrådet for de konservative Thomas Lindevang fortæller, at han endnu ikke er blevet orienteret om sagen af embedsfolkene, men kalder sagen for uheldig.

- Nogen gange kan man lave nogen drengestreger, som man ikke lige har tænkt over konsekvensen af, og det skal man tage højde for, når man dømmer sådan nogle ting. Men vi er også nødt til at lytte til lærerne og eleverne, hvordan de har det i forhold til de her ting, for det skal ikke være sådan, at halvdelen af skolen ikke tør komme i skole, fordi de tror, der er en reel trussel.

Allan Thomsen fra Borgerlisten mener, at eleven skal have lov til at fortsætte på Nymarksskolen under skærpet opsyn af Kerteminde Kommune.

Hvis du selv havde børn på Nymarksskolen, ville du så ikke være bekymret over, at han gik på skolen?

- Jeg ville have en umiddelbar bekymring, men jeg ville også være tryg ved, at Kerteminde Kommune vil handle ansvarligt og sikre de øvrige børns sikkerhed.

- Og der er jo ikke nogen idé i at flytte ham, for så trækker man ham væk fra de trygge rammer og folk, der kender ham, forklarer Allan Thomsen.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce