Annonce
Sydfyn

Efter tre måneders bøvl på Svendborgbanen: Transportminister kalder Arriva til møde

Det spiller ikke for Arriva på Svendborgbanen, og nu skal selskabet til møde med transportminister Benny Engelbrecht (S) og Folketingets trafikordførere. Foto: Katrine Becher Damkjær
De seneste måneders ustabil togdrift på Svendborgbanen får transportminister Benny Engelbrecht (S) til at kalde operatøren, Arriva, til møde, ligesom han vil bede selskabet om at mødes med den såkaldte taskforce bestående af blandt andet de berørte kommuner.

Svendborg: Kan man ikke opføre sig ordentligt, vanker der en tur på rektors kontor, og det princip kan godt overføres fra uddannelsessystemet til branchen for togdrift.

I hvert fald har transportminister Benny Engelbrecht (S) besluttet at indkalde Arriva til et møde efter den senere tids problemer på Svendborgbanen.

Arriva overtog driften af den sydfynske bane efter DSB 13. december 2020 og har, som vi tidligere har beskrevet, i de seneste tre måneder forsømt at leve op til måltallene for rettidighed og har derfor måttet betale bod.

Annonce

Utilfredsstillende

Det har fået flere politiske ordførere til at bede transportministeren om at tage affære - og selvom det ikke har været muligt at få Benny Engelbrecht i tale, fremgår det af en mail, at det har han tænkt sig at gøre.

- Det er selvfølgelig utilfredsstillende, at passagerne på Svendborgbanen stadigvæk oplever så mange problemer. Jeg har også en klar forventning om, at Arriva lever op til kontraktens generelle operatørpunktlighedskrav ved at køre til tiden på alle strækninger og ikke ved at betale en bod, siger Benny Engelbrecht ifølge mailen. I hvilken det også fremgår, at han selvfølgelig har forståelse for, at uheld og andet i perioder kan gøre det svært at levere varen.

To møder

Ikke desto mindre lader ministeren forstå, at det nu er på sin plads med ikke bare et, men to møder.

Først og fremmest vil Arriva få en invitation.

- Ligesom ordførerne er jeg meget optaget af, at vi får stabil togdrift alle steder i landet - også på Svendborgbanen. Jeg vil derfor invitere ordførerne til et møde, hvor Arriva selv kan få lov til at forklare, hvad de seneste tids mange problemer skyldes, og hvad de gør ved det, er Benny Engelbrecht citeret for i mailen.

Desuden vil han, hedder det i mailen, bede Arriva om at indkalde den såkaldte taskforce, der ud over Arriva selv består af Banedanmark, DSB og repræsentanter fra berørte kommuner, til et møde for at "tage en åben og realistisk dialog om problemerne og løsningerne". Et møde, som også repræsentanter for pendlerne ifølge ministeren bør inviteres til.

Ifølge kontrakten skal den såkaldte operatørpunktlighed - som er den del af driften, Arriva selv har ansvaret for - være minimum 95,8 procent, og her er selskabet ikke nået i mål. I juni, juli og august var den henholdsvis 91,6, 93,8 og 93,1 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Klumme

Debat: Når rodløsheden blomstrer, må nogen holde fast

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kirsten sælger sidste bid af sin mands firma: - De interesserede tænkte nok, at jeg var et let offer

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Nyborg

Reddet på målstregen: Balletskolen flytter til musikskolen

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Nordfyn For abonnenter

Odense kan være uoverskuelig for ældre: - Vi kommer nok "aller" til at prøve letbanen

Annonce