Annonce
Odense

Efter tre dages jagt: Cirka 100 rotter er blevet dræbt

Størst fangst var der første dag, rottebekæmperne var i Munke Mose. Her blev omkring 30 rotter skudt, heriblandt disse, som måler godt 40 centimeter. Foto: Michael Bager
  • Mads W. Poulsen fra Anticimex vurderer, at der stadig er rotter i Munke Mose, men ikke mange. Og de sidste skal nok være væk i løbet af nogle uger, forudser han.
  • Odense Kommune beder om borgernes hjælp til at undgå, at problemet kommer igen.

Cirka 100 døde rotter i alt. Det er status efter tre dages intens rottejagt i aften- og nattetimerne i Munke Mose, oplyser Mads W. Poulsen fra skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Anticimex.

Han vurderer, at hovedparten af rotterne i parken nu er døde. Godt halvdelen er dræbt med skud, resten i fælder.

- Der er stadig aktivitet, men jeg vil ikke tro, der er mere end 10-15 rotter tilbage. Dem tager vi med gift og elektroniske fælder i de kommende uger, siger han.

Parkforvalter Hanne Pedersen fra By- og Kulturforvaltningen er tilfreds med udfaldet indtil videre, selv om hun med en pris for rottebekæmpelsen på samlet 450.000 kroner erkender, at stykprisen per død rotte er høj.

Annonce

Med omkostningen ved at gøre noget ved problemet in mente opfordrer hun borgerne og brugerne af Munke Mose til at følge et par simple råd, når de fremover benytter parken, så rotterne ikke vender tilbage i samme omfang.

- Det ene er, at når man fodrer ænder, vil vi gerne opfordre til, at man kun giver det brød, ænderne kan spise. Ikke noget med at hælde en hel bærepose ud, hvor der så ligger en masse tilbage bagefter. Det er et festmåltid for rotterne, påpeger hun.

Det anden handler om at rydde op efter sig, når man brugt parken til picnic eller lignende, hvilket mange gør i de lunere måneder, der venter forude.

- Vi kan kun opfordre til, at man benytter skraldspandene, siger Hanne Pedersen.

Ifølge Mads W. Poulsen fra Anticimax er det - selv om det koster en del penge - fornuftigt, at kommunen fik iværksat en rottebekæmpelse i Munke Mose nu.

- Hvis du spørger mig, ville jeg ønske alle gjorde sådan, som Odense har gjort her. Vi har fået ryddet godt op, og nu tager vi resten med fælder, siger han og kommer med en pointe.

- Havde man ventet f.eks. et år yderligere, så kunne det være gået hen og blevet meget dyrere. Så kunne det have været millioner af kroner, vi havde talt om i stedet. Havde du bare givet dem (rotterne, red.) et par måneder mere i fred, så kunne dem, der var der nu, være blevet til 400-500 styk.

- Når I er helt færdige om nogle uger, bliver Munke Mose så helt rottefri?

- Det vil jeg mene ja, men jeg vil indskyde, at når der er mennesker og affald, så vil der komme rotter igen. Men jeg vil mene, vi er i bund med det for i hvert fald det næste års tid.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce