Annonce
Assens

Efter tre år: Dagligvarebutik kan være på vej

I første omgang instisterede Netto på direkte adgang fra rundkørslen til en dagligvarebutik, hvis den skulle placere sig i Skallebølle. Det ville politiet ikke være med til. Denne løsning har politiet godkendt, og nu vil Netto igen overveje en butik i Skallebølle. Grafik: Mikkel Damsgaard
I Skallebølle kan beboerne se frem til en dagligvarebutik tæt på. I Tommerup St. forudser de sorte skyer over handelslivet.

Skallebølle: Mens de klapper i hænderne i Skallebølle over udsigten til en 1200 kvadratmeter stor dagligvarebutik i deres lokalområde, efter Miljø, Teknik og Plan på sit seneste møde gav grønt lys for den lokalplan, og det kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt, så ser de handlende i Tommerup St. og Tommeruppernes Lokalråd knap så lyst på den udsigt.

Der er ikke kommet høringssvar fra Vissenbjerg, hvor tre dagligvarebutikker risikerer at mærke konkurrencen, til gengæld har både City Tommerup, Superbrugsen, en tidligere uddeler, og Tommeruppernes Lokalråd udtalt deres bekymringer for at få en konkurrent til dagligvarehandelen blot fem kilometer væk. De påpeger i deres høringssvar, at placeringen af en stor dagligvarebutik i Skallebølle er i modstrid med kommuneplanens vision om at understøtte udviklingen af bymidterne i centerbyerne.

Men udvalget vægter hensynet til Skallebølle højere, siger såvel formand Dan Gørtz (V) og næstformand Leif Rothe Rasmussen (S).

- Vi synes også, Skallebølle med 1.000 (741 i 2019, red.) indbyggere fortjener muligheden for en butik i nærområdet. Det er ikke til skade for dem, der har huse i Skallebølle, og der vil være dagligvarebutikker i Vissenbjerg, Tommerup og Tommerup St., så længe der er en i Skallebølle. Er der én butik tilbage, er det nok til at dække et lokalsamfund, så må folk leve med at tage et andet sted hen, hvis de skal have noget specielt, siger Dan Gørtz.

- Det er ikke for at være kynisk, men hvis brugsen i Tommerup St. må lukke, så har byen så mange andre styrker i form af tog og idrætsfaciliteter, at der nok skal være interesse for den alligevel, siger Dan Gørtz.

Annonce

Overkapacitet

I høringssvarene argumenteres også med, Danmark i forvejen har overkapacitet i dagligvarebutikker i en grad, så der er nok til over 16 mio. indbyggere. Men ifølge planloven er konkurrencehensyn ikke saglige hensyn, fastslår administrationen i sin kommentar til den del af høringssvarene.

Til et argument om, at Skallebølles indbyggertal ikke er stort nok som kundegrundlag, siger administrationen med henvisning til praksis i Natur- og Miljøklagenævnet, at så længe, der kan godtgøres et lokalt forsyningsbehov, er andres benyttelse af dagligvarebutikken uden betydning.

Morten Andersen, der driver Spar i Vissenbjerg, har ingen kommentarer, siger han, til avisens spørgsmål om, hvad han siger til en mulig daglivarebutik i Skallebølle.

Projektet har været undervejs længe og strandede i første omgang på et krav om, at der skulle være direkte adgang fra butiksgrunden til rundkørslen. Det ville politiet imidlertid ikke gå med til. Nu er der fundet en løsning med adgang dels fra Langesøvej, dels fra Middelfartvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce