Annonce
Nordfyn

Efter træfældning ved fynsk slot: Malkekøer søger nye græsgange

For nylig blev Dallund Slots malkekøer sluppet ud på den nye græseng. Foto: Skovdyrkerne Øerne
Efter fældningen af flere træer ved Dallund Slot sidste år, har slottets røde malkekøer nu fået en ny græseng at boltre sig på. Inspirationen kommer fra kendt naturområde i Nordsjælland.
Annonce

Søndersø: Du har måske lagt mærke til dem, hvis du har fået en tur på stien ved Dallund Slot. De røde malkekøer, der går og græsser.

Slottets røde malkekøer har nemlig fået nye arealer at boltre sig på.

Sidste år blev flere af slottets gamle asketræer fældet, da de var syge, og faren for væltede træer lurede i en ikke så nær fremtid. På den ene side af træerne er der en kommunal vej, mens der til den anden side er en sti, der er yndet mål af gående. Derfor var det nødvendigt at gøre noget, fortæller Marius Stokkeland, der er biologisk-dynamisk landmand på Dallund Slot.

- For at hindre ulykker med væltede træer opstod idéen om at etablere en græseng, hvor vi samtidig kunne lade vores røde danske malkekøer græsse. Vi ansøgte Skov- og Naturstyrelsen om godkendelse til projektet, og den opnåede vi, hvorpå vi kontaktede Skovdyrkerne Øerne for at lade dem forestå projektet, udtaler Marius Stokkeland i en pressemeddelelse.

Arbejdet med skovning og etablering af græsengen er ledet af skovfoged Jakob Nielsen fra Skovdyrkerne Øerne. Han fortæller, at arbejdet tog omkring et halvt år, og inspirationen var hentet fra et særdeles kendt naturområde.

- Vores mål var at skabe et præg lig Dyrehaven nord for København, og det synes jeg, at vi er lykkes ganske godt med. Det er ikke så tit, vi udfører sådanne opgaver, men det har været både udfordrende og spændende, og samarbejdet med Dallund Slot har været rigtig godt, siger Jakob Nielsen.

For nylig blev slottets røde malkekøer så sluppet ud på den nye græseng, hvor det er planen, de skal græsse området op mod stien.

Skovfoged Jakob Nielsen fra Skovdyrkerne Øerne har ledet arbejdet med at etablere græsengen til Dallund Slots malkekøer. Foto: Skovdyrkerne Øerne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce