Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter to indbrud i Faaborg-butik på én måned: Måske skulle vi have et fælles vagtfirma

Jeppe Holm ærgrer sig over det andet indbrud på én måned. Første gang var dagen før Black Friday, denne gang midt i julehandlen. Foto: Maria Retoft Pedersen

Tyvene fik én krone og to jakker med fra indbruddet, der slår skår i juleglæden hos Intersport.

Faaborg: Det er kun en lille måned siden, at gerningsmænd smadrede hoveddøren til Intersport på Torvegade i Faaborg og stak af med 20 mærkevarejakker.

Natten til søndag var den så gal igen. Klokken lidt over tre smadrede gerningsmænd døren til butikken.

- Indbruddene er foregået på samme måde, men det er med garanti ikke de samme, der står bag. Sidste gang havde tyvene udset sig nogle bestemt tøjmærker. Denne gang gik de efter pengekassen. Det var et lillebitte hul i døren, så det har ikke været ret sjovt at komme igennem, fortæller butikschef Jeppe Holm.

Udbyttet blev dog ganske beskedent: Én krone fra kasseapparatet og to jakker.

- Og så smadrede de vores skilt og en boldvogn, der stod lige inden for døren. Det er næsten det mest irriterende, siger Jeppe Holm.

- Det ødelægger julehumøret, supplerer Simon Bæk, der mandag formiddag er ved at tælle varerne op i butikken og se, om yderligere mangler.

Jeppe Holm var inde og feje de værste glasskår sammen natten til søndag. Om søndagen talte Simon Bæk med en overbo, der havde hørt braget.

- Inden han nåede hen til vinduet, var tyvene væk. Men de kørte i en rød Peugeot, en mindre model, fortæller han.

Tyvene har kun været inde i butikken i ganske få minutter.

Annonce
Ruden i hoveddøren er blevet smadret med en ukendt genstand. Foto: Maria Retoft Pedersen

Fælles front mod tyvene

Butik og varer er naturligvis forsikret, så indbruddet kommer ikke til at koste det store, men besværet er det værste.

- Vi kan sætte et gitter op, og vi kan købe os fattige i røgkanoner og diverse alarmsystemer, men vi bliver også nødt til at holde det op imod, at de fik én krone og to jakker med sig, siger Jeppe Holm.

Til gengæld overvejer han, om hele byen skal gøre fælles front mod tyvene. De seneste måneder har både Helios, SuperBrugsen, Guldsmed Duus, Centerfrisøren, Restaurant Marya og Mor og Tonys Pizza haft ubudne gæster.

- Måske vi kan lave en lokal løsning, hvor vi går sammen alle mand. Vi kunne få et fælles vagtfirma? Vi mangler tydeligvis noget patruljering hernede. Det kunne godt være noget, vi tager initiativ til, siger Jeppe Holm.

Den idé falder i god jord hos formanden for Shopping Faaborg, Lars Jensen, fra Møblér:

- Det er slet ikke en dum idé. Jeg ved også, at der bliver arbejdet på at få lagt en plan, så de forskellige vagtfirmaer kan komme på forskellige tidspunkter af natten. Sagen er den, at hvis Shopping Faaborg skal stå for, at der skal patruljeres, når butikkerne er lukket, så skal alle bidrage økonomisk, og det kan blive en udfordring, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce