Annonce
Middelfart

Efter to elever blev indlagt: Kommunen rykker narkosnak med forældre og elever frem

19-årige Nikolaj Nielsen fortæller om sin vej ud af et årelangt kokainmisbrug. Det er unge som ham, at SSP og Skoleudvalget vil sætte tidligere ind overfor. Foto: Peter Leth-Larsen

Nordvestfyn: Det var i foråret en undren og et godt råd fra forældre.

Og for nylig har politikerne i Skoleudvalget besluttet at fremrykke den obligatoriske narkosnak mellem SSP, elever i 9. klasse og deres forældre.

I maj blev to af de ældste elever fra Ejby Skole indlagt efter at have taget stoffer undenfor skoletiden. Det var på et hasteindkaldt informationsmøde umiddelbart efter, at en eller flere forældre stillede sig undrende overfor, at man ikke tager snakken om euforiserende stoffer tidligere.

Den bøn hørte SSP, som i en ny såkaldt forebyggelsesplan har fået skrevet ind, at man nu tager narkosnakken fra 8. klasse.

- Vi vil gerne være i samklang med forældregrupperne. Det er en nødvendig samtale med børnene omkring de her ting, og de kommer til at møde det på forskellige måder. Vi har vurderet, at det er bedre at gå ind et år før, forklarer Jens Backer Mogensen (S), formand for Skoleudvalget, der generelt mener, at den bedste måde at bekæmpe stofmisbrug blandt unge er ved at italesætte det.

- Vi kan lave det om igen

SSP-konsulent Bo Hansen oplyser, at narkosnakken er et todelt obligatorisk arrangement, hvor SSP først mødes med eleverne i klassen og får en fornemmelse af, hvor udbredt kontakten med stofferne er.

Dernæst bliver forældrene indkaldt til en aften, hvor man blandt andet snakker om, hvilke grænser man kan og skal sætte i fællesskab i de pågældende klasser.

- Vi prøver at tilrette behovet, når vi kan se, at der på skolerne er et ønske om at få viden om rusmidler. Hvis det viser sig at være en dårlig idé, så laver vi det om igen, siger ungdomsskoleleder Birgitte Dyrbye Jensen, der understreger, at det ikke er en hindring for, at man også i 9. klasse kan få euforiserende stoffer på skemaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce