Annonce
Kerteminde

Efter timer på yogamåtten, på spinningcyklen og i øvelokalet: Malurt-guitarist melder klar til turné

Newfoundlænderen Moses kommer til at undvære sin "far" lidt, når Christian Arendt nu tager på turné med Malurt. Arkivfoto: Helle Nordström
Fra 27. februar skal guitarist Christian Arendt efter en pause på over 30 år igen stå på scenen med Malurt. Han er derfor gået i skarp træning - særligt med at komme i fysisk form.

Revninge: Der gik et sus gennem publikum, da sangeren Michael Falch søndag 24. februar sidste år lod tæppet gå op for at spille et ekstranummer til sin udsolgte akustiske solokoncert i Det Kongelige Teater.

Bag tæppet stod ingen ringere end hans tidligere bandkammerater fra det hedengangne legendariske rockband Malurt, der væltede Danmark i 80'erne, men derefter gik fra hinanden.

Ved koncerten kunne Michael Falch afsløre, at bandet her i 2020 tager på en eksklusiv turné.

Nu er det lige om lidt, det går løs. Første koncert er i Vega i København 27. februar.

Og når en gammel cirkushest kan lugte savsmulden, vågner den og vil tilbage. Det fornemmer Christian Arendt, der er guitarist i Malurt og var med til at danne bandet i 1977 med Michael Falch og Peter Mors.

- Jeg glæder mig vildt meget.

Og det er der vist ikke nogen tvivl om, han gør, for hans øjne lyser op, når han taler om det.

Annonce

Når Malurt nu går på scenen igen, er det jo en enestående chance. Så er vi også nødt til at være på toppen rent fysisk. Der skal jo virkelig præsteres.

Christian Arendt, guitarist i det genforende Malurt, der nu skal på turné.

Fysisk på toppen

For Christian Arendt, der nu bor i Revninge, stoppede Malurt-epoken i 1984, men han har siden været meget aktiv på den musikalske løbebane.

Han har optrådt med adskillige kendte musikere på flere store festivaler og musikscener i Danmark, og i Kerteminde Kommune har han i mange år som underviser for børn og voksne tændt glæden ved at spille musik.

Christian Arendt bruger mange timer på at undervise om ugen, men den seneste tid har han i sit travle program også sørget for at bruge tid på at forbedre sin fysik ved at være aktiv.

Klokken 6.30 om morgenen har han siddet på en spinningcykel i Kerteminde Motionscenter, hvor han også nogle dage er dukket op klokken seks for at styrketræne.

I Nyborg er han mødt op for at dyrke yoga og pilates, og i Lundsgaard Gods' skove har han forsøgt sig med kapgang.

Han er samboende med syv-årige Moses - en newfoundlænder-hund på 80 kilo, som også er været ude på nogle gåture.

- Når Malurt nu går på scenen igen, er det jo en enestående chance. Så er vi også nødt til at være på toppen rent fysisk. Der skal jo virkelig præsteres, fastslår Christian Arendt.

Han fortæller, at det nu ikke er fremmed for ham at motionere inden koncerter.

- Tilbage i 80'erne var jeg måske én af de få rockmusikere, der løb en tur på en time inden en koncert, forklarer han og fortæller, at han selv følte, at han var mere til stede på scenen, når han har været ude og løbe.

- Når man har bevæget sig, har man det også bedre med sig selv, tilføjer han og mener, at det også skinner igennem, når han står på scenen.

- Den får bare fuld skrue

Christian Arendt skal nu også til at øve intenst med de andre bandmedlemmer af Malurt. Selvom det er så mange år siden, de så hinanden sidst, føles det slet ikke sådan, synes han.

- Da vi mødtes, var det som om, vi bare lige havde været væk fra hinanden for at hente en liter letmælk i kiosken, siger han med et smil.

Der var ikke noget rust, der skulle bankes af. Tværtimod synes Malurts guitarist faktisk, at bandet lyder bedre nu, hvor der er gået nogle år.

- Måske er det ligesom den der vin, der bliver bedre af at ligge på lager. Jeg synes, at vi ligesom er mere sikre, og det er samtidigt blevet mere vildt. Den får bare fuld skrue.

- Vi skal jo også helst levere, som var vi 25 år. Vi skal give folk en totaloplevelse.

Christian Arendt har i mange år været en elsket musiklærer i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Hans Østergaard
Christian Arendt (tv) glæder sig nu til, at han skal stå på scenen med sine gamle bandkammerater i Malurt. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce