Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter svineri og højlydte fester: Yndet tilholdssted for unge fjernes

Skuret ved ungdomsklubben i Ringe har været et fast tilholdssted for unge, der både sviner og fester højlydt. Nu er skuret pillet ned. Foto: René Johansen
Skur og bænke ved ungdomsklubben i Ringe er blevet pillet ned. Det sker efter længere tid med fester og svineri på stedet.

Ringe: I længere tid har skuret med bænke ved ungdomsklubbens lokale i Ringe været et yndet tilholdssted for unge mennesker - især uden for klubbens åbningstid.

Det har resulteret i høj musik og tilhørende svineri, når unge har opholdt sig på stedet i hverdagen og i weekenderne, og af samme grund er skuret nu pillet ned og bænkene fjernet.

Det oplyser afdelingsleder i Faaborg-Midtfyn Ungdomsskole, Søren Birch Jensen.

Annonce

- Det har ikke ligefrem set pænt ud deroppe, og vi har snakket om længe, at vi gerne ville have det væk. Det er så det, vi har gjort nu, og for syns skyld synes jeg faktisk også, at det er blevet pænere, siger Søren Birch Jensen.

Området foran ungdomsklubben er nu uden skur og bænke. Foto: René Johansen

- Det er et offentligt område, og det er ikke nødvendigvis unge af klubben, som har benyttet det, når de har frekventeret klubben. Det er alle unge i Ringe, som benytter det - og forældre, der ser børnene spille fodbold, har også været velkomne til at sidde der og kigge på. Det er bare ikke blevet brugt sådan, siger Søren Birch Jensen.

Sommeren truer

Netop området ved boldbanerne og ungdomsklubben er såkaldte hotspot - steder hvor mange unge samles, og hvor der er ekstra fokus fra myndighedernes side.


Vi to kommer til at tale sammen igen, for der vil også blive noget denne sommer. Det ved vi, og generelt er det ikke noget, vi som SSP kan løse alene, så vi skal hjælpe hinanden.

Kim Aas Christensen, SSP-koordinator


Nedtagningen er sket i tæt samarbejdet med SSP, bemærker kommunens SSP-koordinator, Kim Aas Christensen.

- Det er ingen hemmelighed, at det er et område med mange unge, og der har også været henvendelser fra enkelte borgere om støj. Der hænger nogen ud på alle mulige tidspunkter, så det har ikke været brugt til det, som det skulle. Det er et eller andet sted lidt ærgerligt, for de unge skal også kunne være der - men de skal være der, så andre også kan, siger Kim Aas Christensen.

- Vi opfordret alle vores samarbejdspartnere til at fjerne borde/bænkesæt eller en overdækning og lignende, hvor de unge kan sidde så i smug. Hvis de er synlige, er de også mere påpasselige og bedre til at opføre sig ordentligt, siger Kim Aas Christensen.

Der er ingen tvivl om, at stedet er blevet brugt til fester. Foto: René Johansen

Samarbejdspartnere er haller, skoler og foreninger, og det er også som forberedelse til de kommende sommermåneder, hvor endnu flere unge mødes og hænger ud.

Sådan har billedet i hvert fald været de foregående år, og det har resulteret i hærværk flere steder rundt om i Ringe.

- Vi to kommer til at tale sammen igen, for der vil også blive noget denne sommer. Det ved vi, og generelt er det ikke noget, vi som SSP kan løse alene, så vi skal hjælpe hinanden. Vi vil meget gerne have, at man kontakter os, hvis man oplever noget støj eller lignende. Eller ringer til politiet på telefon 114, hvis man ser noget ulovligt, lyder det fra Kim Aas Christensen, som også opfordrer til, at man tager kontakt til de unge - på en diplomatisk måde, hvis der eventuelt larmes lige lovligt meget.

- Men lad være med at skælde ud. Vi skal tale til dem og ikke møde dem med modstand fra starten, for så er de ligeglade. Det siger jeg også til de borgere, der ringer til mig, siger Kim Aas Christensen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce