Annonce
Sport

Efter svømmesag: Nu fortæller gymnast også om vejninger

Bernadett Balazs møder kritik for sin behandling af unge gymnaster. I ti år har hun været dansk landstræner.

Det er ikke kun i svømmesporten, at der er foregået vejninger af helt unge piger, som har følt sig dårligt behandlet.

Også i gymnastik er der problemer med behandlingen af unge talenter, og det har medført klager. Det skriver DR Sporten.

Gymnastikklubben Vejlby IK bekræfter at have klaget til det nationale forbund, GymDanmark, hvor der er blevet udtrykt bekymring over landstræner Bernadett Balazs' behandling af klubbens gymnaster.

I den første klage i 2016 indgik blandt andet kritik af Bernadett Balazs' fokus på vægt og vejninger af unge gymnaster under træningslejre.

Vejlby IK følte ikke, at der blev reageret på klagen, og derfor sendte klubben i efteråret 2018 en ny klage med samme kritikpunkter. Det var en klage, klubben efterfølgende føler, at forbundet lyttede mere til end den første.

Ungarske Bernadett Balazs har det seneste årti både været ansat som landstræner for Danmarks kvinder på ungdoms- og seniorniveau.

Samtidig har hun været elitetræner i Danmarks bedste kvindeklub, KG66 i Kastrup.

En af pigerne i KG66, 15-årige Laura Juul Pallesen, fortæller, at hun trænede under Bernadett Balazs, og at vejninger, spydige kommentarer om hendes krop og et stort fokus på kost i en tidlig alder var en del af træningskulturen.

- Efter træning stod vi på en række og fik at vide, om vi skulle spise mere eller mindre. Vi var helt ned til seks og syv år.

- Jeg kan huske alle hendes små kommentarer, og hvordan hun gik og daskede de store piger på lårene. Hun sagde ikke hvorfor, men alle vidste, hvad hun hentydede til, siger Laura Juul Pallesen til DR.

Laura Juul Pallesen er i dag stoppet med gymnastik og dyrker i stedet atletik.

DR Sporten har været i kontakt med både Bernadett Balazs samt direktøren i GymDanmark, Ditte Okholm-Naut. De er blevet forholdt kritikken, men ingen af parterne ønsker at stille op til interview.

DR Sporten har også forsøgt at få et interview med klubformanden i KG66, Inge Abildgaard, men det ønsker hun ikke.

- KG66 kender ikke til nogen kritik af nævnte træner og kan og vil dermed ikke besvare nogen spørgsmål. Så vi forventer ikke, at der fremover bliver rettet henvendelse til hverken vores ansatte eller gymnaster, lyder det i en mail til DR.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce