Annonce
Odense

Efter sur smiley: - Fødevarekontrollen er til for vores skyld

- Fødevarestyrelsen skal udføre deres arbejde, og vi følger deres anvisninger. De er til for vores skyld, de er til for at opretholde en høj sikkerhed om fødevarer, og vi følger altid de retningslinjer, de udstikker, siger Martin Pilsmark. Arkivfoto: Hasse Frimodt.
Martin Pilsmark, som ejer Restaurant No. 61, glæder sig til, at Fødevarestyrelsen kommer på besøg igen for at tjekke, om restauranten har styr på køleskabstemperaturen.

Odense: - Der er sket en fejl, og den skal bare løses, siger Martin Pilsmark, køkkenchef og ejer af Restaurant No. 61, som Fødevarestyrelsen besøgte i sidste uge.

Det besøg udløste en sur smiley, fordi temperaturen i et køleskab var 5,6 grader. En fisk, som var blevet klargjort til stegning og lå i køleskabet, blev målt med en for høj temperatur på overfladen. Restauranten har nu købt fryseelementer, som skal lægges under klargjorte varer i køleskabet, og der er købt et opbevarings-køleskab, som ikke må åbnes om aftenen.

Martin Pilsmark ser derfor frem til et opfølgende kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen inden for to måneder.

- Hvor mange grader for varm var fisken i køleskabet?

- Jeg kan ikke lige huske dataene, men det var ikke ret mange grader - det er slet ikke sådan noget med, at den ligger ved 15 grader. Men det er, fordi vi arbejder med varerne. Jeg har stået og klargjort det her laks, og så har jeg sat det ind på køl, og så kommer de et par timer efter, og så ligger det sådan lige på grænsen. Men det er jo stadig en fejltemperatur, som vi bare skal have rettet op på.

- Hvilken betydning har det for, om det er sikkert at spise fisken?

- Det vil jeg ikke udtale mig om, det ved Fødevarestyrelsen bedre. De kasserede den her fisk.

Annonce

- Jeg har bare lagt mig fladt ned

- I en kommentar til jeres opslag på Facebook giver en udtryk for, at Fødevarestyrelsen burde forholde sig til, hvordan der arbejdes i et køkken. Er du enig?

- Jeg har ikke noget at sige til kommentarerne. Fødevarestyrelsen skal udføre deres arbejde, og vi følger deres anvisninger. De er til for vores skyld, de er til for at opretholde en høj sikkerhed om fødevarer, og vi følger altid de retningslinjer, de udstikker.

- I har normalt styr på tingene og har fået elitesmileyer - tror du, det giver jer lidt ekstra snor i kundernes øjne, når en fødevarekontrollant så finder en fejl? For det er jo overvejende positive kommentarer, der kommer til jer på det her opslag.

- Ja, det er det. Jeg har bare lagt mig fladt ned og været ærlig og sagt det, som det er. Jeg må igen henvise til opslaget: Der er sket det her, og vi ved, vi har lavet en fejl. Det skal vi lave om på, så vi fortsætter med at have top-hygiejne og følger alle retningslinjer. Vi har taget det her tiltag, så problemet er løst, og vi glæder os til, at de kommer på kontrolbesøg, så vi kan få det på plads igen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce