Annonce
Nordfyn

Efter succesrigt VM: Slut med cyklecross i Bogense

Bogense har fået et godt ry som arrangør af store cyklecross-arrangementer, men det bliver der helt bevidst ikke gjort noget for at vedligeholde. Foto: Sugi Thiru

Selv om Bogense inden for kort tid har været succesrig vært for såvel en world cup-afdeling og verdensmesterskabet i cyklecross, er det nu slut med store cyklecross-arrangementer i byen.

Bogense: De, der var til VM i cyklecross i Bogense den første weekend i februar, fik et minde for livet. Begivenheden, der var den største inden for sport nogensinde på Nordfyn, blev rost fra mange sider.

Med Nordfyns Erhverv- og Turisme (NEET) som organisatorisk frontfigur viste Nordfyn, at man er i stand til at løfte arrangementer af den størrelse. Forberedelserne stod på i flere år, og undervejs blev der opbygget tætte og værdifulde relationer til blandt andre den internationale cykleunion (UCI). Umiddelbart kunne man derfor få den tanke, at det på et tidspunkt ville være oplagt igen at forsøge at få et stort cyklecross-arrangement til Bogense.

Men det bliver ikke tilfældet, tør Per Olesen, direktør for NEET, næsten godt garantere. En afdeling af world cup'en, som Bogense var arrangør af i 2017, er i sig selv ikke attraktivt nok at gå efter igen med tanke på alt det arbejde, det i givet fald ville kræve, vurderer han.

Annonce
Borgmester Morten Andersen (V) har netop modtaget et brev fra UCI-præsident David Lappartient, hvori han roser afholdelsen af VM i Bogense.

Kolossal opgave

Nu er det ikke normalt, at en by genvælges til VM-by, selv om den måtte have løftet opgaven nok så godt. Og selv om det skulle være tilfældet, ville Per Olesen heller ikke kaste sig ind i kampen for at få værtskabet endnu engang. Opgaven er kolossal med mobilisering af hundreder af frivillige og et utal af arbejdstimer fra NEET's side.

Så hvad, der skete i Bogense 2.-3. februar 2019, bliver ikke forsøgt gentaget trods den på alle måder store succes. Eneste hængeparti er regnskabet, der ligger klart om tre-fire måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce