Annonce
Nordfyn

Efter succesrigt VM: Slut med cyklecross i Bogense

Bogense har fået et godt ry som arrangør af store cyklecross-arrangementer, men det bliver der helt bevidst ikke gjort noget for at vedligeholde. Foto: Sugi Thiru

Selv om Bogense inden for kort tid har været succesrig vært for såvel en world cup-afdeling og verdensmesterskabet i cyklecross, er det nu slut med store cyklecross-arrangementer i byen.

Bogense: De, der var til VM i cyklecross i Bogense den første weekend i februar, fik et minde for livet. Begivenheden, der var den største inden for sport nogensinde på Nordfyn, blev rost fra mange sider.

Med Nordfyns Erhverv- og Turisme (NEET) som organisatorisk frontfigur viste Nordfyn, at man er i stand til at løfte arrangementer af den størrelse. Forberedelserne stod på i flere år, og undervejs blev der opbygget tætte og værdifulde relationer til blandt andre den internationale cykleunion (UCI). Umiddelbart kunne man derfor få den tanke, at det på et tidspunkt ville være oplagt igen at forsøge at få et stort cyklecross-arrangement til Bogense.

Men det bliver ikke tilfældet, tør Per Olesen, direktør for NEET, næsten godt garantere. En afdeling af world cup'en, som Bogense var arrangør af i 2017, er i sig selv ikke attraktivt nok at gå efter igen med tanke på alt det arbejde, det i givet fald ville kræve, vurderer han.

Annonce
Borgmester Morten Andersen (V) har netop modtaget et brev fra UCI-præsident David Lappartient, hvori han roser afholdelsen af VM i Bogense.

Kolossal opgave

Nu er det ikke normalt, at en by genvælges til VM-by, selv om den måtte have løftet opgaven nok så godt. Og selv om det skulle være tilfældet, ville Per Olesen heller ikke kaste sig ind i kampen for at få værtskabet endnu engang. Opgaven er kolossal med mobilisering af hundreder af frivillige og et utal af arbejdstimer fra NEET's side.

Så hvad, der skete i Bogense 2.-3. februar 2019, bliver ikke forsøgt gentaget trods den på alle måder store succes. Eneste hængeparti er regnskabet, der ligger klart om tre-fire måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce