Annonce
Odense

Efter succesfuld åbning i Odense: Flæskekongen har kig på 'Målet' som fast base i byen

Umut Sakarya giver gerne gæsterne en røverhistorie, mens hans serverer et glas Fernet Branca, som man ikke slipper for. Foto: Anarkist
Kendiskokken Umut Sakarya er meget tilfreds med åbningen af sin midlertidige restaurant i Odense. Flæskestegskongen er blevet endnu mere lun på en permanent restaurant i Odense. Det tidligere "Målet" kunne være en mulighed, siger han.
Annonce

Det blev en kæmpe succes, da den odenseanske kok Umut Sakarya vendte hjem til barndomsbyen Odense for at åbne sin popup-restaurant, der har til huse hos Albani. Allerede tre timer inden åbningen af Guldgrillen i Odense begyndte der at danne sig en kø foran Anarkist ølbar, hvor den midlertidige fynske udgave af Guldgrillen er placeret.

Interessen for kendiskokken Umut Sakaryas flæskestegs-restaurant var ikke til at tage fejl af. Og slet ikke når man med åbningen samtidig lokker med gratis flæskestegssandwich og øl:

- Der var eddermame gang i den. Allerede klokken ni sad der en mand med en sixpack og en campingstol, og derfra kom der en kæmpe kø. Vi havde slet ikke regnet med, at der ville komme så mange mennesker, fortæller Umut Sakarya over mobilen i en pause fra "Vild med dans"-træning.

- Jeg havde regnet med, at det ville visne af efter de første 200 gæster. Fra klokken 15 til 18 plejer der at være stille, men så væltede det bare ind igen. Det var helt vildt. Lige pludselig var der en endnu større kø, end der var klokken 12, beretter kendiskokken, der forud for sin medvirken i "Vild med dans" var blevet kendt som "Tyrkersvinet" i en programserie på DR3.

- Da de første 200 flæskestegssandwiches var delt ud, stod folk stadig rundt om hjørnet ved bryggeriet, siger Mette Bæhrenz, maneger ved Anarkist, der var med til åbningen. Foto: Anarkist
Annonce

Vil åbne permanent

Alt i alt var der mellem 800 til 900 mennesker, der besøgte åbningen af Guldgrillen på Anarkist. Restauranten, der har åbent onsdag til lørdag, er som sagt en popup restaurant. Derfor kan man som fynbo stifte bekendskab med svinekødet og lyden af gammel dansk musik i højtalerne (læs: Birthe Kjær) frem til den 21. december.

Umut Sakarya har tidligere luftet tanken om at åbne noget permanent i Odense. Den beslutning er han kommet lidt nærmere efter den succesfulde åbning i weekenden:

- For os er det her en test. Kan det lade sig gøre. Det er også det, at finde en god samarbejdspartner. Derfor er popup-restauranten en god afprøvning for at se, hvordan det kommer til at hænge sammen med mine andre restauranter. Men ja, vi vil gerne åbne noget permanent i Odense, siger han.

Derfor gik søndagen med at rekognoscere byen for spisesteder.

- Vi gik ned ved Arkaden, Storms Pakhus og Rosengårdcentret for at se, hvad er der i Odense. Men Odense er en svær by. Det er eddermame mange spisesteder. Jeg tror ikke, det bliver nemt. Mange andre har knækket halsen.

Derfor har Umut Sakarya endnu ikke fastlagt, hvor hans nye restaurant skal ligge. Men favorit-placeringen er den nu lukkede restaurant Målet ved Jernbanegade 17.

Annonce

Kommer hjem til mor

Udover at have travlt med Vild med dans, som han i øjeblikket deltager i, så driver Umut Sakarya også hypede og populære restauranter i København under samme koncept.

Men han har ikke glemt sit ophav, og derfor var det også rørende for ham at vende tilbage, fortæller han.

- Nu er målet, at jeg skal komme en eller to gange om ugen i Odense og være resten af tiden i København. Jeg har jo et hjem i Odense. Min mor bor her jo. Hun bliver også meget glad for, at jeg kommer.

På Umuts nye popup-restaurant kan man få tre typer flæskestegssandwich: en almindelig flæskestegssandwich, et stort svin og en flæskevulkan - som er en halv flæskesteg i en sandwich. Den første koster 55 kroner, den sidste koster 495 kroner. Foto: Anarkist
På åbningsdagen var der i hvert fald én af gæsterne, der var modig nok til at bestille en flæskevulkan. At dømme ud fra billeder på Facebook, færdiggjorde han den. Om han dog fik hjælp, vides ikke. Her er et billede fra en tilsvarende flæskevulkan fra Guldgrillen i København. Foto: Guldgrillen
Man skulle være hurtigt ude, hvis man lørdag over middag skulle smage en gratis flæskestegssandwich. Foto: Anarkist
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce