Annonce
Assens

Efter succes: Frøbjerg Dropper "My Fair Lady"

Frøbjerg Festspil har mange musicals på samvittigheden. Næste plakat bliver med "Footloose".

"Footloose" i stedet for My Fair Lady. Frøbjerg Festspil ændrer repertoiret for 2019. Der er audition 28. oktober.

Frøbjerg. Frøbjerg Festspil havde ellers meldt ud, at næste års forestilling skulle være "My Fair Lady", men nu er der taget en ny overraskende beslutning. Væk er ladyen og ind kommer "Footloose", der bygger på en dansefilm fra 1984 med titelsangen samt "I need a hero" som nogle af de store hits fra filmens soundtrack.

Det var publikums flotte modtagelse af "Saturday Night Fever", der bragte Frøbjerg Festspil i tvivl om, hvorvidt valget af klassikeren My Fair Lady var det rigtige. Derfor har Frøbjerg Festspil nu valgt at spille Footloose. Knud Møller, formand for Frøbjerg Festspil, medgiver, at det er drastisk at ændre repertoire, efter at man allerede har udmeldt næste års forestilling.

- Men det afgørende må dog være, at vi gør det, som vi tror er det rigtige. Vi ønsker at skabe seværdige forestillinger, hvor musik, sang og dans fylder meget i det samlede udtryk, og hvor energien og spilleglæden er central. Vi vil gerne fortsat gå nye veje, udvikle friluftsgenren i Danmark, og prøve både os selv og vores publikum af.

- I forbindelse med Saturday Night Fever har vi oplevet en stor glæde og stolthed over resultatet. Hele perioden op til premieren var præget af entusiasme og gå-på-mod. Nu skulle vi på alle måder præstere et nyt, anderledes resultat. Den udvikling ser jeg gerne fortsætte, og det mener vi bedst, at vi gør med forestillingen Footloose, siger Knud Møller.

Annonce

Klassikere på Højen

Formanden understreger, at beslutningen om at ændre næste års forestilling til Footloose ikke er et udtryk for et permanent fravalg af klassikere på Højen.

- Det er et naturligt tilvalg netop nu, hvor både medvirkende, frivillige og publikum er glade for fornyelse. Den bølge vil vi gerne ride videre på, fastslår han.

Han lover også, at der ikke bliver lavet om på Frøbjerg Festspils plan om at spille "Midt om natten" i 2020.

Instruktør Carsten Friis ser frem til en musical med mange store danseoptrin og roller i alle aldre. Der er audition til "Footloose" søndag 28. oktober. Man kan tilmelde sig på frobjerg.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce