Annonce
Børkop

Efter storbrand i industribygning: Efterslukningsarbejde fortsætter hele onsdag

Der var ild i fire store haller, som alle er brændt helt ned. Foto: LocalEyes
Op mod 60 brandfolk har været i gang med efterslukningsarbejde natten til onsdag. Arbejdet forventes at fortsætte resten af dagen.

Efterslukningsarbejdet efter storbranden hos virksomheden Schou i Børkop har været i gang hele natten til onsdag, og arbejdet fortsætter resten af dagen.

Det fortæller vagthavende indsatsleder hos TrekantBrand, Per Møller Jensen onsdag morgen.

- Det har været et større efterslukningsarbejde, og vi har haft 40-60 mand herude hele natten, siger Per Møller Jensen, der selv har været ved branden siden midnat.

Politi og brandvæsen blev kaldt ud til branden hos virksomheden Schou - det tidligere HP Schou og HP Værktøj - kort før klokken 15 tirsdag.

Der var ild i fire store haller, som indeholdt meget forskelligt materiale.

- Der var ild i fire store haller, som alle er brændt helt ned. De indeholdt en god gang blandingsgods - alt fra havestole til isenkram og værktøj, og det betyder, at der har været mange forskellige produkter, vi har skullet slukke, siger indsatslederen.

Branden i industrihallerne udviklede en voldsom røgsøjle, som blandt andet kunne ses fra Hedensted, Middelfart, Fredericia og flere steder i Sydjylland.

Onsdag morgen er meldingen, at der stadig er røgudvikling fra branden:

- Der er stadig røgudvikling, men det er ingenting sammenlignet med i går, siger Per Møller Jensen, og forsikrer, at der ikke er noget at være nervøs for, så længe man ikke opholder sig direkte i røgsøjlen.

Klokken 18 tirsdag aften meldte TrekantBrand, at branden var under kontrol, men at der fortsat ventede et større slukningsarbejde. Resten af aftenen og natten til onsdag har efterslukningsarbejdet været i gang, og onsdag morgen forventer indsatsleder Per Møller Jensen, at slukningsarbejdet fortsætter resten af dagen.

- Vi forventer at være herude resten af dagen, siger han.

Han kan endnu ikke sige noget om brandårsagen.

Annonce
onsdag morgen forventer indsatsleder Per Møller Jensen, at slukningsarbejdet fortsætter resten af dagen. Foto: LocalEyes
72 mand har været i gang med at slukke den voldsomme brand i Børkop. Foto: Jørgen Flindt
Branden fik mange til at komme forbi Industrivej. Billedet her er taget, før politiet fik spærret af. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce