Annonce
Odense

Fem fængslet efter stor politiaktion: Mand med stiksår vil ikke tale med politiet

Efter en større politiaktion fredag, hvor fem personer blev anholdt, skal politiet nu i gang med et langt sejt opklaringstræk. De anholdte er blevet varetægtsfængslet.

Odense: En mand, der i forbindelse med et overfald fredag blev stukket med kniv, vil ikke hjælpe Fyns Politi med opklaringen, siger vagtchef Steen Nyland.

Et trafikuheld klokken 17.20 fredag på Nyborgvej ledte til, at politiet afspærrede vejen mellem Ejbygade og Cikorievej. Det viste sig nemlig, at der efter uheldet udbrød et større slagsmål.

Politiet kategoriserer det lørdag som et decideret overfald, men detaljerne er noget uklare, fordi ingen parter vil deltage i opklaringen.

- Det bliver et langt, sejt træk, siger vagtchef Steen Nyland.

Annonce

Fem anholdt

Kort efter uheld og overfald blev fem personer anholdt. Ved Bauhaus i Risingkvarteret standsede politiet en sort Mercedes personbil, der blev undersøgt nærmere, og de fem opholdt sig i bilen.

Flere af de anholdte har ifølge avisens oplysninger tilknytning til det odenseanske bandemiljø, og det bekræfter politiet da også nu.

- Nogle af de involverede har forbindelser til bandekriminalitet, siger politiets vagtchef. Der er ikke noget egentlig overblik over, hvor mange personer, der har været involveret i episoden på Nyborgvej. Vagtchefen kalder det "en større gruppering".


Det bliver et langt, sejt træk

Vagtchef Steen Nyland, Fyns Politi


Et vidne, avisen talte med fredag, forklarede, at der både var ambulance, politibiler og politihunde på stedet, og ifølge vidnet så det ud til, at man ledte efter mulige spor. Herunder dna-spor.

De anholdte blev alle fem varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør lørdag ved Retten i Odense. Mændene, der beskrives som unge, er sigtet for grov vold.

Grundlovsforhøret blev gennemført for lukkede døre.

Annonce

Tæt på at udvikle sig

De to bandegrupperinger Korsløkkegruppen og Vollsmosegruppen har i årevis ligget i konflikt med hinanden.

Fredagens afspærring af Nyborgvej blev opsat i området omkring Korsløkkeparken. Det er her, Korsløkkegruppen eller NBV (en forkortelse for Nyborgvej) holder til.

En skudveksling mellem de to grupperinger kostede i juni 2020 den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail livet. En 21-årig mand sidder varetægtsfængslet, mistænkt for drabet. Han tilhører Vollsmosegruppen.

Flere unge iført hættetrøjer forsøgte først på aftenen fredag at komme ind bag politiets afspærringer på Nyborgvej, men blev afvist af betjentene. Det var ved at komme til konfrontationer mellem parterne.

Korsløkkeparken ved Nyborgvej er hjemsted for en af byens bander. Her skete et færdselsuheld fredag, og det udviklede sig til overfald. Foto: Martin Kloster
Politiet gjorde flere fund på stedet. Foto: Local Eyes
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce