Annonce
Odense

Efter stor aktion i kolonihaver: Politiet løslader alle anholdte igen

Politirazia i Martins Minde Kolonihave. Foto: Nils Svalebøg

Gårsdagens store store politiaktion i en haveforening i Odense ender indtil videre ikke i fængslinger for nogen af de anholdte.

- Vi mener ikke, at det vi har fundet, og hvad vi kan hænge dem op på, kan bære et grundlovsforhør, siger vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Henrik Thrane Jensen

Syv personer blev anholdt, hvoraf de to blev løsladt ganske kort efter, mens de sidste fem blev lukket ud i friheden igen i løbet af torsdag aften.

Annonce

Narko og ammunition

Anholdelserne skete, efter en større politistyrke torsdag afspærrede et kolonihaveområde ved haveforeningerne Martinsminde og Biskorup nord for Vollsmose.

Her blev en række kolonihavehuse ransaget, da man havde fået flere henvendelser om, at der blev opbevaret narko og ulovlige våben. Og tippene holdt stik. Der blev under ransagningerne fundet amfetamin, heroin, hash, ammunition og kontanter.

Men det har altså alligevel ikke været tilstrækkeligt til at holde på de anholdte til en fremstilling for en dommer. Både mængderne af det beslaglagte og beviser, som kan knytte de anholdte til genstandene, spiller ind.

- Det er begge dele. Enten mængden, eller at de umiddelbart ikke har kunnet knyttes til det. Det er det, der gør, at de bliver løsladt, siger vicepolitiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Han ønsker af efterforskningsmæssige årsager ikke at oplyse, hvor store mængder stoffer og ammunition, politiet har fundet under ransagningerne i kolonihaveforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];