Annonce
Nordfyn

Sommerhusejer fik sat ild til sommerhuset: - Selvom der stadig kan være nattefrost, så er det altså tørt derude

I det tidlige forår kan vi stadig opleve perioder med nattefrost. Alligevel opfordrer Beredskab Fyn til, at man orienterer sig ordentlig omkring brandfare, inden man giver sig i kast med åben ild. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hasmark Strand: En tur med ukrudtsbrænderen kostede tirsdag eftermiddag en bøde til en sommerhusejer ved Hasmark Strand for overtrædelse af beredskabslovgivningen. I forbindelse med at ejeren var i færd med at afbrænde ukrudtet på sin sommerhusgrund, kom vedkommende på uheldig vis også til at sætte ild til selve sommerhuset. Det lykkedes dog hurtigt brandfolkene at få branden under kontrol.

Hos Beredskab Fyn opfordrer man til at bruge sin sunde fornuft, inden man giver sig i kast med den åbne ild.

- Vi ser generelt en stigning i antallet af brandulykker for tiden. Eksempelvis fordi folk begynder at finde ukrudtsbrænderen frem. Mange tror fejlagtigt, at de ikke behøver at bekymre sig om brandfare. Både fordi det er forår, men også fordi vi stadig kan opleve perioder med nattefrost. Men da vi til gengæld heller ikke får ret meget nedbør, så er det altså tørt derude. Så man skal passe på, når man enten går i haven eller tænder for grillen, siger myndighedsleder Kenny Christensen.

Annonce

Han opfordrer i øvrigt til at orientere sig om det såkaldte brandfareindeks på Brandfare.dk. (ar)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce