Annonce
Nordfyn

Efter solouheld i Bogense: Mange oplever for høj fart rundt på Nordfyn

Bedømt ud fra reaktionerne er problemet med for høj fart langt fra isoleret til vejen ved Bogense Skole (billedet), hvor en ung mand forulykkede torsdag aften. Foto: Anders Ranthe
I kølvandet på torsdagens uheld på Gyldensteensvej i Bogense tilkendegiver flere, at høj fart er et generelt problem på nordfynske strækninger.

Nordfyn: Dødsulykken uden for Bogense sidste sommer, hvor tre mennesker omkom, vakte med rette stor opstandelse, og fik debatten om for høj fart til at blusse op.

Men selv om ulykken var et grufuldt eksempel på, hvor galt det kan gå, har den ikke haft den følgevirkning, at ingen længere trykker speederen for hårdt i bund. Det viste eksempelvis ulykken på Gyldensteensvej torsdag tæt på midnat.

Og bedømt ud fra kommentarer, der siden er kommet på Facebook, er for højt fart på de nordfynske veje et generelt problem. På Facebook-siden Vores Nordfyn skriver Anja Regitse Schildt:

Annonce

- I Harritslev er der også god fart på med både små og store køretøjer. Og trafikken er i hvert fald ikke blevet mindre, efter der blev lavet lysregulering på Odensevej/Assensvej.

David Kjær Hartmann oplever, at "der i hvert fald er godt gang i den gennem Uggerslev, især i aftentimerne".

Samme holdning har Anders Astrupgaard. Han oplever, at folk foruden at kører for stærkt, også har øjnene rettet mod mobilen. Han anfører, at fartgrænsen er 60 kilometer i timen, når man passerer skolen, men at det ikke overholdes. Han mener, at fartgrænsen burde sænkes til 45 kilometer i timen.

Som en motorvej

Chanette Bang Johansen skriver, at "Skamby er som en motorvej, især på Brøndstrup".

På Facebook-siden Bogense By skriver Dorthe Larsen, at der "generelt bliver kørt for stærkt i hele Bogense".

Karsten Birch mener "næsten at kunne udpege" de biler, som seks-syv unge mennesker benytter sig af til at køre for stærkt i rundt på Nordfyn.

Annonce

Kører som sindssyge

Anja Skovbo Rønnebro bor i området ved Bogense Skole, og hun peger på, at den høje fart ved torsdagens uheld, ikke var noget enkeltstående tilfældee.


Jeg sidder tit i min stue og frygter lyden af et barn, der bliver ramt. De kører som sindssyge forbi skolen.

Anja Skovbo Rønnebro


- Jeg sidder tit i min stue og frygter lyden af et barn, der bliver ramt. De kører som sindssyge forbi skolen.

Camila Babette Christensen Raft skriver, at der "ofte bliver kørt helt vildt hurtigt" ved Gammel Havn i Bogense, hvor hun bor.

- Jeg har lige ansøgt politiet om at de skulle lave en fartmåling på enten Østre Havnevej eller Vestre Havnvej.

Oplever du også for høj fart på bestemte steder rundt på Nordfyn, er du velkommen til at skrive til redaktionen på nordfyn@fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce