Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter smittetilfælde på tre skoler: Elever og lærere vender tilbage mandag

Tre skoler i Faaborg-Midtfyn har elever, der i sidste weekend blev ramt af corona. En af skolerne var Øhavsskolen i Faaborg. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Det ser ud til, at alle elever og lærere fra de tre skoler, der i denne uge har været hjemsendt, fra på mandag kan komme i skole og på arbejde igen.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Tre elever fra henholdsvis Tingagerskolen i Ringe, Broskolen i Årslev og Øhavsskolen i Faaborg blev i sidste weekend testet positive for corona. Men fra på mandag er de hjemsendte elever og lærere tilbage i skole og på arbejde.

De tre elever, der blev testet positive for covid-19, var en elev på 9. årgang på Tingagerskolen i Ringe, en elev på 8. årgang på Øhavsskolen afd. Svanen i Faaborg og en elev på 7. årgang på Broskolen afd. Bøgehøj i Årslev.

I samarbejde med kommunens sundhedstjeneste hjemsendte skolerne alle elever på de respektive årgange til test, selvisolation og fjernundervisning.

Annonce

Yderligere én elev smittet

På Broskolen afd. Bøgehøj fik skoleleder Lars Breinholt Søndergaard onsdag en melding om, at yderligere en elev fra 7. årgang var testet positiv med covid-19. Begge elever havde ikke været i skole siden torsdag i sidste uge, og ifølge skoleleder Lars Breinholt Søndergaard har de ikke nået at smitte nogen af deres klassekammerater eller lærere fra de to klasser.


Det tyder på, at vi har alle mand tilbage fra på mandag, og det glæder vi os rigtig meget til.

Skoleleder på Broskolen, Lars Breinholt Søndergaard


- Det tyder på, at vi har alle mand tilbage fra på mandag, og det glæder vi os rigtig meget til. Det har været nogle hårde dage, fordi vi har manglet otte lærere og én pædagog, så vi har haft rimelig travlt, forklarer Lars Breinholt Søndergaard.

Annonce

Alle tilbage mandag

Skoleleder på Tingagerskolen, Bjarne Schytt Nielsen, fortæller, at alle hjemsendte fra Tingagerskolen er blevet testet negative.

- Det har været et enkeltstående tilfælde, og eleven har ikke smittet andre, så elever og lærere, der har været hjemsendt, kan komme i skole igen fra på mandag, siger skolelederen.

Også på Øhavsskolen afd. Svanen i Faaborg regner skoleleder Henrik Andersen med, at alle elever og lærere er tilbage fra på mandag.

- Seks af klasserne har været i skole fra i dag, fredag, mens de sidste to klasser kommer tilbage på mandag. Grunden er, at der har været et nedbrud i sundhedssystemet, så det er ikke alle, der har kunnet tjekke svaret på testen, fortæller han.

Annonce

Stabilt smittetal lokalt

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der 17 personer, der er smittet med covid-19 inden for de seneste syv dage. Det giver et incidenstal på 33. Faaborg-Midtfyn Kommune har de seneste dage haft incidenstal, der har ligget stabilt imellem 25-43, og tallene har svinget dag for dag. Torsdag var der 22 smittede inden for de seneste syv dage og et incidenstal på 43.

I hele landet er 1191 personer inden for det seneste døgn smittet med coronavirus. Det er det højeste antal nogensinde i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce