Annonce
Trekantområdet

Efter slagsmål mellem unge og medarbejdere ved nyt atletikanlæg: Arbejdet med at etablere atletikstadion er gået helt i stå

Midt i arbejdet med at lægge gummibelægning på løbebanen på det nye atletikanlæg i Seest idrætspark har de tjekkiske arbejdere forladt stedet. Det skete forleden, efter at der i weekenden opstod håndgemæng mellem arbejderne og formentlig nogle unge festende. Politiet har modtaget en anmeldelse om hærværk mod arbejdernes beboelsesvogn, og de forsøger at man forsøger at komme i kontakt med arbejderne for at høre mere til slagsmålet. Da JydskeVestkysten besøgte anlægget onsdag formiddag, var der ikke skyggen af medarbejdere at se. Foto: Lotte Højstrøm
Arbejdet med at anlægge et helt nyt atletikstadion i Seest har stået stille siden midt i weekenden. Det sker efter et slagsmål i weekenden mellem de arbejdere, som er ved at etablere atletikanlægget, og nogle unge. Politiet har også modtaget anmeldelse om hærværk mod arbejdernes beboelsesvogn.

Kolding: Arbejdet med at etablere et helt nyt atletikanlæg ved Seest Idrætspark skulle egentlig have været i fuld gang netop nu, hvor de arbejdere, som står for arbejdet, blandt andet var nået til at lægge gummi på løbebanen.

Men i de seneste dage har alt arbejde med atletikanlægget stået fuldstændig stille, og de tjekkiske arbejdere, der varetager opgaven, er forsvundet. Ikke fordi de ikke gider at tage sig af arbejdet mere, men de har stoppet deres arbejde efter, at der natten mellem fredag og lørdag i den forgangne weekend opstod tumult ved atletikanlægget.

Ifølge vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Finn Ellesgaard har politiet fået en anmeldelse om hærværk mod den beboelsesvogn, som de tjekkiske arbejdere overnatter i. Anmeldelsen er kommet fra det danske firma, som har hyret medarbejderne.

Annonce

Desuden har han også hørt, at der skulle have været slagsmål i weekenden. Det samme har Paul Frandsen, der er chef for service og drift af Kolding Kommunes fritids- og idrætsanlæg. Der er dog ikke kommet nogen anmeldelse om vold, og Finn Ellesgaard fortæller, at man hos politiet er ved at undersøge sagen og forsøger at kontakte de tjekkiske arbejdere for at høre mere om slagsmålet.

Paul Frandsen oplyser, at han har fået at vide, at der har været håndgemæng natten mellem fredag og lørdag mellem arbejderne og formentlig nogle unge mennesker. Beskeden fik han lørdag morgen af virksomheden, som har fået opgaven med at etablere atletikanlægget.

Forlod pladsen

Efter tumulten har arbejderne forladt pladsen - ifølge Paul Frandsens oplysninger vistnok foreløbig indtil onsdag i denne uge, hvor deres pladsformand angiveligt skulle vende tilbage, efter at han har været i Tjekkiet i nogle dage på privat ferie.

Paul Frandsen håber, at arbejdet går i gang igen så hurtigt som muligt, da resten af den sorte gummibelægning og dernæst den røde belægning over denne skal lægges, mens der er tørvejr.

Episoden ved Seest Idrætspark kommer kun to en halv måneder efter, at det helt nybyggede trailcenter ved siden af atletikanlægget blev udsat for hærværk af unge, der i weekenderne samledes for at feste i området. Naboer i området var ude for, at de unge larmede så meget flere gange, at politiet måtte tilkaldes for at sørge for ro.

Kolding Kommune hyrede herefter et vagtværn, der runderer i området i weekenderne.

Det er planen, at det nye atletikanlæg skal stå klar til brug i slutningen af august, oplyser Paul Frandsen.

Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for markedsføringen af flere varer

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn

Smykker, Suzuki-motorcykel og Iphones stjålet: Travl weekend for indbrudstyve

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Middelfart For abonnenter

Politihjemmeværnet må sige nej til opgaver: Mangler mindst 20 frivillige for at fylde rækkerne

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce