Annonce
Erhverv

Efter sløvt corona-år: Fynsk robotgigant ansætter igen og tror på markant vækst næste år

Søren E. Nielsen, i hvid skjorte, fik nyt job tidligere i år, da han tog over som adm. direktør efter Thomas Visti. Nu er den nye MIR-chef klar med 24 jobopslag. Foto: Nils Lund Pedersen
Corona-epidemien har bremset investeringslysten hos Mobile Industrial Robots (MIR), som dog tror så meget på fremtiden, at de gør klar til at øge medarbejderstaben med 10 procent.

- Jeg er meget imponeret over den plan, Søren har sat sammen, og det arbejde, han allerede har vist i MIR.

Sådan faldt ordene fra den øverste amerikanske chef for Teradynes robot- og automationsdivision forleden til Fyens Stiftstidende.

Nu følger Greg Smith og Bostonkoncernen så op på de ord ved at bakke op om Mobile Industrial Robots-chef Søren E. Nielsens planer om at investere voldsomt i udviklingen af MIR i Odense.

Robotvirksomheden øger i et greb antallet af ansatte i Odense med 19 -og  i alt 24 - nye medarbejdere, hvilket svarer til en vækst på 10 procent.


I år har ikke været et godt år, og vi er langt færre, end vi havde regnet med. Vi trykkede på bremsen i marts for at se, hvordan Covid-19 udspillede sig på verdensmarkedet, hvor kunderne generelt har siddet på hænderne. Nu kan vi se, at der kommer mere gang i den igen, så nu letter vi foden fra bremsen igen.

Søren E. Nielsen, adm. direktør, MIR


Investeringen i nye hoveder kommer efter et 2020, hvor MIR så en nedgang i overskuddet i forhold til tidligere år og en noget mindre investeringslyst på grund af corona.

- I år har ikke været et godt år, og vi er langt færre, end vi havde regnet med. Vi trykkede på bremsen i marts for at se, hvordan Covid-19 udspillede sig på verdensmarkedet, hvor kunderne generelt har siddet på hænderne. Nu kan vi se, at der kommer mere gang i den igen, så nu letter vi foden fra bremsen, siger Søren E. Nielsen.

Nødvendige investeringer

Han tog over efter Thomas Visti som øverste chef i MIR tidligere i år, og han glæder sig over opbakningen fra Teradyne til den nye plan.

- Vi har lavet en ny strategi, som bl.a. betyder, at der er nogle fokusområder, som vi skal styrke. Vi tror på fremtiden, og at vi kan vokse med to-cifrede tal igen næste år, siger Søren E. Nielsen til Fyens Stiftstidende.

Han peger på, at der skal hentes flere udviklere, ingeniører og dokumentationsfolk. Der bliver også et øget fokus på onlinetræning, som har vist sig at være meget efterspurgt hos kunderne under corona, hvor det ikke er muligt at undervise kunderne fysisk.

Årsagen til, at Greg Smith forleden udtalte sig til Fyens Stiftstidende, var hans nye - midlertidige - job som chef for kollegaerne i Universal Robots, hvor adm. direktør Jürgen von Hollen fratræder ved årsskiftet. Han flyver til Odense om få dage.

- Coronaepidemien har fået vores kunder til at fokusere på driftsstabilitet og optimering. Vi tror, at denne trend vil fortsætte, selv når verden kommer sig over krisen. MIR investerer for at sikre, at vi fortsat kan tilbyde den højeste kvalitet til vores partnernetværk og slutkunder, siger Greg Smith, der selv besøger Odense i december.

De første nye job er slået op på MIR's website.

Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest