Annonce
Svendborg Rabbits

Efter sløj sæsonstart: Svendborg Rabbits vil på tavlen mod Næstved

Sebastian Åris, der her dribler forbi Randers Cimbrias Corey Silverstrøm i sæsonpremieren, blev Rabbits-topscorer med 16 point i lørdagens nederlag mod Wolfpack. Foto: Katrine Becher Damkjær
Efter nederlag i de to første kampe forventer Rabbits-direktør Troels Mortensen en koncentreret indsats gennem hele kampen, når Næstved onsdag aften gæster Svendborg.

Basketball: Det har været en skuffende sæsonstart for Svendborg Rabbits, der har tabt holdets to første kampe i Basketligaen. Efter premierenederlaget på 74-89 hjemme mod Randers blev det i lørdags til et overraskende nederlag til B-ligaholdet Wolfpack, der hjemme i Ballerup vandt 79-71.

- Vi spillede en blændende første periode, som vi vandt 24-14. Men så faldt tingene fra hinanden i anden periode, som Wolfpack vandt 30-13, hvor vi hverken i forsvar eller angreb eksekverede, som vi skulle, opsummerer Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

Det var første gang, at et A-ligahold tabte til et B-ligahold, siden ligasystemet med hold i to niveauer blev indført inden sidste sæson.

- Der vil være andre hold, der kommer til at tabe til Wolfpack i denne sæson. Ikke mindst efter at Wolfpack har fået Chanan Colman. Men det ændrer ikke ved, at det var en kamp, vi skulle have vundet. Spillere, trænerstab og ledelse er skuffede over det nederlag, siger Troels Mortensen.

Rabbits ramte kun på 11 af 20 straffekast mod Wolfpack og brændte altså næsten halvdelen af straffekastene. I den første kamp mod Randers ramte Rabbits på 11 af 17 straffekast, svarende til 65 procents udnyttelse.

- Vi skal skyde bedre på straffekast, siger Troels Mortensen.

Annonce
Vi skal skyde bedre på straffekast.

Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits

Sløj debut

Den tidligere NBA-spiller Myck Kabongo fik debut for Rabbits i kampen mod Wolfpack, men han fik kun scoret to point på to straffekast. Den 27-årige guard forsøgte sig med fire skud fra gulvet - alle blev brændt, og han fik fire personlige fejl.

Trods den pauvre debut har direktøren ikke mistet troen på sin nye spiller.

- Han skal lige finde sig selv og vænne sig til, hvordan dommerne dømmer i den danske liga. Han har kun været her en uge, så han skal nok blive bedre. Vi forventer os stadig meget af ham, og i løbet af en måneds tid, når han er spillet bedre sammen med resten af holdet og alle er spilleberettiget, vil det blive bedre, siger Troels Mortensen.

Den sidste amerikaner, reboundstærke Durell Vinson, venter stadig på arbejds- og opholdstilladelse, men hvis den dukker op i løbet af onsdagen, kan han være med i onsdagens hjemmekamp mod Næstved.

Nyt Næstved-hold

Næstved hentede i sidste sæson bronze og er traditionelt et af top-fire-holdene i Basketligaen.

- Næstved har et større budget end os, men det er en lidt ubekendt størrelse i denne sæson, da de har skiftet stort set hele holdet ud fra sidste sæson, påpeger Troels Mortensen.

De to eneste gengangere fra sidste sæson er de unge danskere Jeppe Madsen og Emil Holm Christensen. Resten er nye - også cheftræner Arnel Dedic, der efter fem år i træk med DM-finaler, to DM-titler og to pokaltitler i Horsens IC fik en brat afsked med østjyderne, da han midt i sidste sæsons DM-finaleserie mod Bakken Bears blev fyret efter tumult med en spiller i omklædningsrummet i halvlegspausen af den tredje DM-finale.

For episoden fik Arnel Dedic to spilledages karantæne for "groft upassende sprogbrug", som det hedder i Basketligaens kendelse. De to spilledages karantæne tog han med over til den nye sæson, og dem afsonede den kroatiske træner i Næstveds to første kampe, hvor Næstved har besejret EBAA 82-68 og tabt 76-93 til Bakken Bears.

Men Arnel Dedic er klar til at få sin trænerdebut for Næstved onsdag aften i Svendborg.

Cheftræner er med igen

Svendborg Rabbits har også haft cheftræneren i karantæne. Lukas Varga afsonede en spilledags karantæne mod Wolfpack i lørdags efter en batalje med Randers-spilleren Chris Nielsen i premieren.

- Det betyder selvfølgelig noget ikke at have sin cheftræner til rådighed, men vi er glade for, at han er på sidelinjen igen onsdag aften, siger Troels Mortensen.

- Jeg håber på en koncentreret indsats over alle fire perioder. Vi har et godt hold, og på et tidspunkt rammer vi det niveau, vi ved, vi kan spille, og det må meget gerne ske mod Næstved onsdag aften, fastslår Troels Mortensen.

Der er kampstart klokken 19.00 i HK Midt Arena i Svendborg Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce