Annonce
Assens

Efter sløj coronasæson: Nu kan du spise gourmetmad mellem Ferrari og Lamborghini

Strøjer Samlingen og Thaisen Hus byder i december på et helt nyt koncept. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Thaisen Ma'hus laver pop up-restaurant i Strøjer Samlingen fire aftener i december, hvor du kan nyde en syv rettes menu mellem biler i millionklassen. Samlingen, som normalt har 15.000 besøgende om året, har oplevet en stor nedgang på grund af Covid-19-situationen, og det nye initiativ er et forsøg på at tænke ud af boksen.
Annonce

Vedstårup:  Vil du nyde et boblende glas cava med saltmandler og tatar af havkat i selskab af dem, du holder af - og Ferrari, Cadillac, Lamborghini og Chevrolet Corvette?

Så får du muligheden i december.

Her laver Peter Thaisen, som driver Thaisens Ma'hus i Ringe og Thaisen Hus i Hillerslev, pop up-restaurant i den eksklusive bilsamling ved Sø Søby, som i 2020 har oplevet en stor nedgang i besøgstallet på grund af coronavirus. På grund af forsamlingsforbuddet kan Strøjer Samlingen for tiden kun modtage grupper på maksimalt ni personer.

- Vi vil gerne tænke ud af boksen og sige okay, med de restriktioner, der ligger, hvad må vi så?Vi har virkelig lavet vores forarbejde og snakket med politiet og bevillingsnævnet, og så længe det er en restaurant, må vi gerne samle flere end 10 personer, fortæller Peter Thaisen.

Der bliver ingen præsentation af bilerne, og det er ikke meningen, at gæsterne skal gå rundt og kigge eller stimle sammen i grupper. Ved bordene bliver der plads til maksimalt otte personer, fortsætter han.

- Men man må jo godt rejse sig for at gå ud og ryge en cigaret, eller for at gå på toilet. Vi følger fuldstændig restaurantreglerne, fastslår Peter Thaisen.


Vi overvejer, om vi skal trække lod mellem billetterne, så to heldige personer kan få lov til at drikke kaffe og spise noget sødt i kong Christian X's paradevogn.

Søren Ditlev Jensen, chef for Strøjer Samlingen


Normalt flokkes folk fra hele landet til Strøjer Samlingen for at se biler i millionklassen, og ikke mindst få fortællingen om dem. Men i 2020 er besøgstallet, som normalt ligger på 15.000, faldet med 70 procent.

- Det er ikke optimalt, så vi vil gerne gøre noget, hvor folk fortsat kan nyde bilerne, lyder det fra Søren Ditlev Jensen, som er chef for Strøjer Samlingen.

Annonce

Kaffe i kongens paradevogn

Valgte Strøjer Samlingen at lave siddende arrangementer a la foredrag, måtte man gerne samle flere end 10 personer, men det har man bevidst fravalgt, siger Søren Ditlev Jensen.

- Vi kunne åbne som museum, men det, der begejstrer folk, er, når der er en, der går rundt og fortæller, mener han.

Pop up-restauranten

Thaisen Ma'hus laver pop up-restaurant i Strøjer Samlingen den 4., 5., 11. og 12. december fra klokken 17. Der serveres en julemiddag, dog ikke julemad i traditionel forstand.

Der er plads til omkring 100 gæster, og prisen bliver, inklusiv vinmenu, 1350 kroner pr. person.

Billetter kan købes via Billetto.dk.

Derfor er det lige i Strøjer Samlingens ånd, at man fire aftener i december kan tilbyde omkring 100 gæster, at de kan spise mellem de eksklusive biler, som vil blive brugt til at opdele restauranten i små områder. Måske bliver der for enkelte personer endda mulighed for at spise indeni en bil.

- Vi overvejer, om vi skal trække lod mellem billetterne, så to heldige personer kan få lov til at drikke kaffe og spise noget sødt i kong Christian X's paradevogn, fortæller Søren Ditlev Jensen.

Selvom Strøjer Samlingen som mange andre attraktioner er ramt af coronakrisen, er der dem, der har det værre, understreger han.

- Vi er grundlæggende godt funderet og ser det som en mulighed for at planlægge noget andet, siger han og tilføjer:

- Og så skal vi bare se at have den vaccine klar (mod Covid-19, red.).

Peter Thaisen driver Thaisen Hus i Hillerslev og Thaisen Ma'hus i Ringe. Tidligere har han lavet pop up-restaurant på Heartland Festival. Foto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce