Annonce
Assens

Efter skolelukninger: Nu vil SF have borgmesterkæden

SF bringer Mogens Mulle Johansen i spil til borgmesterposten. For - som han formulerer det - at give vælgerne i rød blok mulighed for at pege på en borgmester, der vil hele kommunen.

Søren Steen Andersen (V) er - som det nok er de fleste bekendt - borgmester i Assens Kommune. Det er heller ikke en hemmelighed, Charlotte Vincentz Petersen (S) gerne vil vælte ham af den pind.

Men nu melder en tredje og mere overraskende person sig som borgmesterkandidat. Det er SF's Mogens Mulle Johansen, der blev udpeget som borgmesterkandidat, da SF i Assens Kommune satte navn på sine kandidater til det kommende kommunalvalg.

SF vil på den måde give vælgerne i den røde blok en valgmulighed mere.

- Vi synes, det denne her gang er vigtigt, den røde del af befolkningen, hvis man må kalde dem sådan, at der også til dem er en borgmesterkandidat, som vil hele kommunen, som vil alle lokalsamfundene, og som ikke vil centralisere. Vores kommune er ikke en centralistisk kommune. Vi har ikke den hovedby, mange andre kommuner har.

- Derfor er det vigtigt, vi får sendt signaler om, det er det, vi vil. Uden at jeg skal udtale mig om andre partier, vil jeg sige, det har man behov for i vores side af vælgerafdelingen, at der er mulighed for at stemme på et parti, der vil hele kommunen, forklarer Mogens Mulle Johansen og nævner sagen om den nye skolestruktur som udløsende faktor:

- Det har vi tænkt på gennem det sidste halve års tid, efter vi opdagede, vores naturlige førstevalg lige pludseligt ikke syntes, alle i kommunen er vigtige, og det synes vi faktisk, de er. Det har været på den konto, det er sket. Men det er fuldstændig fair.

- For os er det vigtigt at sige, at det ikke ser ud til, der er vilje til at sige, kommunen er lige vigtig overalt. Det synes vi, den er, så må vi lade det være sådan denne her gang og lade valgresultatet afgøre, når vi skal til at forhandle, hvordan det kommer til at se ud, mener Mogens Mulle Johansen.

SF's bestyrelse

SF's bestyrelse har netop konstitueret sig således:Formand Poul Erik Kristiansen, Bente Paulli, Hans Glæsel, Mette Karlsson, Hans Peter Lund.

I april holder partiet opstillingsmøde, hvor kandidaterne til kommunalvalget opstilles på listen.

Fast ligger det dog, at Mogens Mulle Johansen er partiets borgmesterkandidat.

Valgforbund uafklaret

Mogens Mulle Johansens borgmester-ambitionerne er dog ikke lig med, at der ikke bliver indgået et valgforbund blandt de mere røde partier.

Det er så afgjort en mulighed, fortæller han.

- Vi er ikke afklarede endnu, for vi er blevet kontaktet af adskillige partier. Det vil vi få afklaret i løbet af en uge. Vi er blevet spurgt af flere partier, og vi aftalte, vi snakker med dem, og så afgør vi det så hurtigt som muligt. For der bør ikke være usikkerhed om det, siger Mogens Mulle Johansen og fortsætter:

- Det er ikke over i den borgerlige afdeling.

- Nu stiller du op som borgmesterkandidat. Skal det så ikke være dig, de andre i valgforbundet peger på som borgmester?

- Vi plejer at indgå i tekniske valgforbund og har så forhandlet, når vi har set mandaterne bagefter. Der var en enkelt gang, vi havde lavet en aftale på forhånd med Socialdemokratiet. Uanset hvem det bliver, bliver det et teknisk valgforbund, hvor det kun drejer sig om en ting; at undgå stemmespild. Og så står partierne selvfølgelig frit på valgnatten.

- Så det udelukker ikke et valgforbund med Socialdemokraterne?

- Nej, det gør det ikke. Det afhænger af, hvem vi er mest enige med. Det får vi at se i løbet af ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce