Annonce
GOG

Efter skideballer: GOG tæt på avancement i Europa

Stregspilleren Anders Zachariassen gik - endnu engang - forrest, da tingene skulle afgøres i Ljubljana. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
GOG's garvede streg, Anders Zachariassen, gik forrest i slutsekunderne hos Trimo Trebnje i Slovenien og sikrede de gule en vital sejr på 32-31. Dermed er fynboerne tæt på at gå videre fra gruppespillet i EHF European League.

HÅNDBOLD: Efter 15 minutter spillet - og GOG bagud 5-9 - tog cheftræner Nicolej Krickau en timeout og skældte sine spillere ud - blandt andet med ordene:

- Dem, der ikke kan score på den slags chancer, ryger ud på bænken.

Efter godt 15 minutter af anden halvleg var der igen timeout, og igen var Krickau stærkt utilfreds:

- Nu har vi pisse-foræret for mange ting væk. Det er nu, der skal lukkes.

GOG havde sløset en føring på 25-20 væk - fynboerne mangler kynismen p.t. - og derfor kom det tirsdag aften til at holde hårdt for GOG i den første af to opgør i Lubljana, Slovenien, mod Trimo Trebnje i EHF European Leagues gruppe D.

GOG endte dog med at vinde opgøret med 32-31 efter føring 17-16 ved pausen.

Sejren kan ikke overvurderes. Fynboerne er således nu tæt på at have sikret sig avancement fra gruppe D til turneringens runde med ottendedelsfinaler.

Stillingen i gruppe D:

Spillet tirsdag aften:

GOG-RK Trimo Trebnje 32-31 (17-16) og Grundfos Tatabanya KC-Kadetten Schaffhausen 30-32 (18-15).

Sådan ser stillingen i EHF European Leagues gruppe D ud:

1. Rhein-Neckar Löwen (Tyskland) 8 kampe 15 point

2. GOG (Danmark) 8 kampe 10 point

3. Kadetten Schaffhausen 8 kampe 10 point

4. Eurofarm (Nordmakedonien) 8 kampe 9 point

5. Trimo (Slovenien) 7 kampe 4 point

6. Tatabanya (Ungarn) 9 kampe 0 point

De fire bedste hold går videre til runden med ottendedelsfinaler.

Gruppe D krydser med gruppe C - således:

1 i D mod 4 i C (sandsynligvis RK Nexe fra Kroatien).

2 i D mod 3 i C (sandsynligvis HC CSKA Moskva. Eller Montpellier fra Frankrig).

3 i D mod 2 i C (sandsynligvis Montpellier. Eller HC CSKA Moskva).

4 i D mod 1 i C (Sandsynligvis SC Magdeburg fra Tyskland).

GOG's resterende gruppekampe:

24. februar, kl. 17.00: Trimo Trebnje-GOG.

2. marts, kl. 18.45: Rhein-Neckar Löwen-GOG.

Det kan godt være, at landstræner Nikolaj Jacobsen har fravalgt den erfarne GOG-streg, Anders Zachariassen, til den kommende landsholdssamling, men det var altså Zachariassen, som med sit enorme fighterhjerte gik forrest slutsekunderne. Ved stillingen 31-31 - og med Trimo i boldbesiddelse - erobrede stregen bolden med stor offervilje, og han gik også selv forrest, da han scorede sejrsmålet til 32-31.

Annonce

Blandede følelser

GOG er et tophold i Danmark - Trimo er nummer tre i Slovenien - og GOG er et klart bedre hold end Trimo. I hvert fald på papiret. Det fik fynboerne bare ikke vist tirsdag aften.

- Jeg står virkelig med blandede følelser lige nu, sagde Nicolej Krickau til Sport Fyn få minutter efter slutfløjtet - med tilføjelsen:

- På den ene side er jeg glad for, at vi har vundet en kamp uden for Skandinavien for første gang i tre år. Det skal vi være glade for. På den anden side er det dybt frustrerende, at vi ikke kunne lukke en kamp, vi førte med 25-20, og hvor det var tæt på, at Trimo havde givet op. Men vi må bare erkende, at det er dér, vi er for øjeblikket - at vi ikke er bedre. Vi må kæmpe med tingene og forsøge at finde tilbage til det overskud og den kynisme, vi havde i efteråret.

GOG'erne havde en upåklagelig rejse til Slovenien tirsdag formiddag i det lille chartrede fly, der fløj ud fra Hans Christian Andersen Airport i Odense. Privatfoto

GOG og Trimo spiller returopgør onsdag kl. 17.00 - ligeledes i Ljubljana. Umiddelbart burde det ligge til endnu en vigtig GOG-sejr - nu hvor GOG-spillerne kender Trimo. Men Krickau er overbevist om, at det atter kan blive svært og siger:

- Trimo gjorde det godt, og vi er et stykke fra vort bedste niveau. Vi havde en upåklagelig tur herned - det var som at køre til en kamp på Mors - og derfor skal vi sandsynligvis endnu engang kæmpe hårdt med tingene. Vi kan håbe, at vi kan lægge et taktisk overtag i forberedelserne.

Annonce

Lidt af en farce

Turneringen er i øvrigt ved at ende i lidt af en farce. EHF har meddelt, at samtlige gruppekampe skal være spillet 2. marts. Det betyder, at to kampe i gruppe D, der blev corona-udsat, "hænger", nemlig Trimo Trebnje mod Kadetten Schaffhausen samt Eurofarm Pelister mod Rhein-Neckar Löwen. Og ingen ved, hvordan pointene vil blive fordelt i de to kampe.

- Det er lidt latterligt, som Nicolej Krickau barskt kommenterer situationen.

For GOG var det op og ned som hold - ikke mindst forsvarsmæssigt. Og det var det så sandelig også for de enkelte spillere i gult.

Playmaker Morten Olsen leverede stort - og leverede skidt. Han havde dejlige frispilninger og sikrede med scoringer, at fynboerne fik kontakt med hjemmeholdet i slutningen af første halvleg. Men han sløsede også mange skud og afleveringer væk. Det er i øvrigt tvivlsomt, om Olsen kommer med i onsdagens kamp. Han slog hovedet i lørdagens ligaopgør mod Aalborg - og igen i Ljubljana.

Kaptajn Frederik Clausen gik forrest i forsvaret.

Emil Jakobsen blev fynsk topscorer med ni mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB kan nå femtepladsen med sejr i Vejle

Annonce